image Myynnin johtaminen – onnistuneella kokonaisuuden hallinnalla tuloksiin Tiimityön tavoitteellisuus

Ota yhteyttä

    Miten voimme olla avuksi?


    Tiimivalmennuksen perusteet

    Organisaatioiden kehittämisessä on tiimityöskentely osoittautunut useiden eri tutkimuksien mukaan tehokkaimmaksi välineeksi.

    Mutta kuinka tiimiorganisaatio rakennetaan ja henkilöstö valmennetaan työskentelemään siinä?

    Tiimivalmennus on organisaatioihin suunnattu kehittämismuoto, jolla pyritään parantamaan yksilöiden ja ryhmien suorituskykyä sekä organisaation itseohjautuvuutta.

    Tiimivalmennus voidaan jakaa neljään eri vaiheeseen, jotka seuraavat toisiaan:

    1. Analysointivaihe
    2. Suunnitteluvaihe
    3. Toteutusvaihe
    4. Arviointivaihe

    Analyysivaiheessa pyritään eri menetelmillä (haastattelut, kartoitukset, tarkkailu) selvittämään organisaation ja ryhmän nykytila. Kartoituksessa selvitetään toiminnan ongelmia ja paikallistetaan kriittiset kehittämiskohteet, jotta ryhmä pystyisi saavuttamaan tavoiteltavan ihannetilan. Ihannetilaa kutsutaan alan kirjallisuudessa usein vision nimellä.

    Suunnitteluvaiheessa ryhdytään konkretisoimaan tavoiteltavaa ihannetilaa. Tavoitteena on työstää analyysivaiheen tiedot toimintaa ohjaavaksi tiimivalmennussuunnitelmaksi.

    Olennainen osa tätä vaihetta on ottaa koko henkilöstö mukaan suunnittelutyöhön. Vain sitä kautta voidaan odottaa toteutusvaiheessa todellista sitoutumista. Toinen olennainen osa suunnittelua on määrittää keskeiset tavoitteet toiminnalle. Niiden tulee olla ehdottomasti mitattavia.

    Toteutusvaiheessa pyritään koulutuksella, konsultoinnilla sekä muilla harjoitteilla kehittämään yksilöiden ja ryhmän toimintaa edellisessä vaiheessa määritettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

    Työskentelymuotoina ovat esimerkiksi työskentelyprosessien tarkastelu, ongelmanratkaisutaitojen kehittäminen sekä vuorovaikutus- ja palaveritaitojen tehostaminen.

    Arviointivaiheeseen tiivistyy koko tiimivalmennusprosessi. Tällöin arvioidaan kuinka suunnitteluvaiheessa asetetut tavoitteet on saavutettu. Niin hyvät kuin huonot kokemukset rekisteröidään. Tärkeintä on oppia molemmista niistä.

    Arvioinnin perusteella pystytään analysoimaan tilanne uudelleen sekä suunnittelemaan jatkotavoitteet. Sitä seuraakin toteutus, joka arvioidaan ja niin valmennusprosessi etenee oppimispyöränä…

    Tiimivalmennus ei ole pelkästään muoti-ilmiö vaan se on tutkitusti tehokkain tapa kehittää organisaatioita. Tulevaisuuden verkottuvassa taloudessa tiimeissä, toimintaprosesseissa ja verkostoissa toimivan henkilöstön kehittäminen tulee tiedon ja teknologian ohella muodostumaan merkittävimmäksi menestystekijäksi.

    Pekka T. Järvinen
    Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
    0400 483 792
    pekka.jarvinen@balentor.fi

    Tilaa uutiskirjeemme

    Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

    Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
    Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

    Pyydä tarjous

    Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöimme teille sopivan tarjouksen.


      Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi

      Avatar photo
      Pekka T. Järvinen
      Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
      0400 483 792
      Kirjoitukseen liittyvät
      • Kaikki
      • Kirjoittajan
      • Kategorian
      • Tagien mukaan