image Oman myyntityön vaikuttavuuden parantaminen: Keskiössä asiakkaan mielessä toimiminen image Palvelumuotoilu – työkalu pk-yrityksen menestykseen

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  5 keinoa, joilla esihenkilö tukee itseohjautuvuutta

  Yksi tehokkaimmista tavoista edistää esihenkilönä työntekijöiden itseohjautuvuutta on luoda ilmapiiri, joka tukee itseohjautuvuutta. Tässä blogissa käsittelemme viittä keinoa, jolla esihenkilö voi rakentaa oikeanlaista ilmapiiriä työntekijöilleen.

  Itseohjautuvuuden tukeminen ei ole yksittäisten toimenpiteiden lista, vaan se vaatii jatkuvaa sitoutumista ja vuorovaikutusta esihenkilöltä.

  1. Palaute

  Palaute on tärkeä työkalu itseohjautuvuuden edistämisessä. Esihenkilön tulisi tarjota säännöllistä ja rakentavaa palautetta työntekijöilleen sekä kannustaa työntekijöitä itsereflektioon. Näin esihenkilö tarjoaa välineitä itsensä kehittämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.

  2. Avoimuus

  Avoimuus on keskeinen tekijä itseohjautuvan työympäristön luomisessa. Esihenkilön tulee pyrkiä ja kannustaa avointa viestintää sekä tiedon jakamista organisaatiossa. Jaa tietoa niin tavoitteista, strategiasta kuin päätöksistä, jotta työntekijät ymmärtävät, miten heidän työnsä liittyy suurempaan kokonaisuuteen. Tämä auttaa tuntemaan osallisuutta ja vastuuta työstään.

  3. Kannustaminen

  Kannustaminen on voimakas työkalu, jolla esihenkilö voi tukea työntekijöiden itseohjautuvuutta. Se edistää positiivista ilmapiiriä ja vahvistaa työntekijöiden itseluottamusta.

  4. Ihmisten ideoiden kuunteleminen

  Työntekijöillä on arvokasta tietoa ja luovuutta, jotka voivat auttaa organisaatiota kehittymään. Esihenkilön tulee tukea ja kannustaa uusien ideoiden tuottamista ja olla avoin kuuntelemaan työntekijöiden ideoita sekä samalla luoda ilmapiiriä, jossa innovointi on osa organisaation kulttuuria.

  5. Kyky aistia sosiaalista tunnetilaa

  Työntekijöiden hyvinvointi ja motivaatio vaikuttavat suoraan heidän itseohjautuvuuteensa. Esihenkilön tulee kehittää kykyään aistia sosiaalista tunnetilaa ja olla empaattinen. Ole läsnä ja kiinnostunut työntekijöiden tarpeista sekä haasteista. Tarjoa tukea ja kannusta, sekä tunnista onnistumiset.

  Näiden keinojen tavoitteena on luoda ympäristö, jossa työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi, motivoituneeksi ja kykeneväksi tekemään päätöksiä omalla vastuualueellaan. Tämä edistää työntekijöiden sitoutumista, luovuutta ja innovatiivisuutta, mikä puolestaan vaikuttaa myönteisesti organisaation menestykseen.

  Tuija Hietanen
  Yritysvalmentaja
  050 413 1120
  tuija.hietanen
  @balentor.fi

  Pyydä näkemys

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin katsotaan yhdessä teille sopiva kokonaisuus.


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi

   Avatar photo
   Tuija Hietanen
   Yritysvalmentaja
   050 413 1120
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian
   • Tagien mukaan