image Parcero
Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen
image Botnia Print
Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Tuija Hietanen

  Squashin kautta valmentajan kenkiin

  Balentorille hakeutuu töihin mahtavia persoonia niin harjoittelun kautta, työuran muutosvaiheessa kuin pitkän työurankin seurauksena. Otamme ilolla vastaan kokeneet ja hieman vähemmänkin kokeneet konsultit ja valmentajat, joiden intohimona on ihmisten sekä organisaatioiden toiminnan kehittäminen. Tarjoamme työympäristön, jossa pääsee aidosti kehittymään ja kehittämään.

  Toivon, että saan tehdä tätä työtä jatkossakin, sillä tämä on minulle se juttu!

  Yritysmaailma on tullut pk- ja kasvuyrityksien parissa työskentelevälle Tuija Hietaselle tutuksi jo vuonna 1986. Kokemusta on konttorityöskentelystä, myynti-, projekti-, henkilöstö- ja markkinointijohtamisesta sekä konsultin ja valmentajan hommista. Balentorilla Tuija aloitti vuonna 2015. Aikaisempi monipuolinen työkokemus on antanut valtavasti eväitä nykyiseen työnkuvaan, jonka ansiosta Tuija osaa katsoa asioita monesta eri näkökulmasta. Hän antaa aina 100% itsestään asiakkaalle ja on mukana yrityksen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä intohimolla.

  Olen toiminut yrityskehittäjänä vuodesta 2008 lähtien. Edellä mainitun työkokemuksen lisäksi olen kerennyt opiskella ja harrastaa vaikka sun mitä! Kasvatustieteen maisterin tutkinnon ansiosta olen saanut ymmärrystä ihmisten oppimisesta. Ei myöskään unohdeta sitä yhtä tärkeimmistä: aikuisopettajan pedagoginen tutkinto, jonka avulla olen pystynyt rakentamaan parempia valmennuskokonaisuuksia ja viemään läpi projekteja entistä vaikuttavammin. Aikanaan olin myös yksi Suomen parhaimmista Squashin naispelaajista. Laji on opettanut sitkeyttä, kurinalaisuutta ja määrätietoista otetta kaikkeen tekemiseen, puhumattakaan voittamisen halusta!

  Miksi sitten valitsin juuri Balentorin? Henkilökohtaisessa elämässä oli tuolloin tapahtunut muutos ja muutto Jyväskylään laukaisi halun hakea täällä sijaitsevalle Balentorille töihin. Valmentaminen ja konsultointi on aina ollut lähellä sydäntäni, joten paikan aukeaminen oli mieletön yhteensattuma. Haastattelujen perusteella koko yrityksestä jäi erittäin positiivinen kuva ja kun sain tiedon, että minut on valittu, en meinannut pysyä housuissani!

  Mitä tämä työ vaatii yksilöltä?

  Ainakin jatkuvaa halua kehittyä omassa työssään, kiinnostusta liiketoiminnan kehittämiseen ja monipuolista osaamista. Lisäksi täytyy ymmärtää asiakasta ja olla aito halu auttaa. Valmentaminen itsessään on haastavaa, mutta niin koukuttavaa. Minulle sopii hyvin itsenäinen tapa työskennellä ja Balentorilla kannustetaankin juuri itseohjautuvuuteen ja oma-aloitteisuuteen. Ympärillä on myös valtavasti erilaista osaamista ja jatkuvaa sparraamista kollegoiden välillä, joten jatkuvasti oppii jotain uutta. Tämä on mielestäni myös ehdottomasti yksi meidän vahvuuksistamme: täällä halutaan jakaa omaa osaamista. Työ kokonaisuudessaan tarjoaa mielenkiintoisen, monipuolisen ja vaihtelevan työnkuvan erilaisten asiakkaiden kanssa.

  Valmentaja ei ole se tähti, vaan jokainen osallistuja. Valmentajana olen siis oivalluttaja.

  Valmentaminen on myös tehokas tapa saada kerralla useammalle henkilölle yhteinen ymmärrys ja lisätä osaamista. Valmentajana toimiminen edellyttää kykyä ymmärtää asiakkaan tilanne ja tarve, sekä osata kartoittaa sen pohjalta oikeanlainen valmennuskokonaisuus. Täytyy myös osata hyväksyä se, että jokin muu kehittämisen keino tai menetelmä voi toimia toisessa tilanteessa paremmin kuin toisessa. Lisäksi valmentajalla tulee olla kyky viedä valmennuksen sisältö läpi innostavasti ja vaikuttavasti sekä huolehtia, että valmennettavat asiat siirtyvät mahdollisimman tehokkaasti osaksi valmennettavan arkea. Haluamme, että työllämme on kauaskantoiset positiiviset vaikutukset. Valmentaja ei ole se tähti, vaan jokainen osallistuja. Valmentajana olen siis oivalluttaja. Olen ylpeä, että saan tehdä juuri tätä työtä ja nimenomaan Balentorilla.

  Myös myynti on oleellinen osa tätä työtä, jonka näenkin osana kokonaisuutta. Kun olen itse myynyt sekä toteuttanut valmennuksen, ymmärrykseni asiakkaasta on paljon parempi, kuin jos olisin ollut vain toteuttamassa toimeksiantoa. On hienoa olla rakentamassa asiakassuhdetta alusta loppuun ja tunnistaa asiakkaan haasteet ja kipupisteet sekä auttaa ratkaisemaan ne. Jokaisella myyntikäynnillä myös oppii tuntemaan asiakkaan hieman paremmin. Näin asiakassuhteen luottamus vahvistuu.

  Mitä työpäiväni pitävät sisällään?

  Aloitin Balentorilla pk-tiimissä ja täällä ollaan edelleen, enkä halua vaihtaa! Edellisessä elämässäni olen työskennellyt paljon suuryritysten kanssa, joten pk-puoli tuo mukavaa vaihtelua. Toimintatavat ovat hyvin erilaisia tällä segmentillä ja itselleni se sopii erittäin hyvin. Suurimman osan ajastani käytän asiakkaan luona joko valmentamassa tai konsultoimassa. Loppu aika menee potentiaalisten ja uusien asiakkaiden kontaktoimiseen, tarjouksien tekemiseen sekä jälkihoitoon ja laskutukseen. Pyrin myös kehittämään itseäni jatkuvasti lukemalla mielenkiintoista alan kirjallisuutta.

  Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt Balentorilla todella hyvin. Parasta ovat mahtavat asiakkaat ja työkaverit. Huonointa puolta en kyllä osaa edes sanoa…tai ehkä se, että on niin paljon asiakastyötä, että kollegoiden näkeminen jää liian vähälle. Balentorilla on kaiken kaikkiaan tekemisen meininki ja osaavat ihmiset. Erilaiset upeat asiakkaat takaavat monipuolisen työn. Yksikään päivä ei ole samanlainen! Toivon, että saan tehdä tätä työtä jatkossakin, sillä tämä on minulle se juttu!

  Tuija Hietanen
  Yritysvalmentaja

  Tutustu pk- ja kasvuyrityksien palveluihimme:

  Balentor urapolut

  Urapolkusi meillä

  Meillä viihtyvät henkilöt, joilla on halu ja kyky myydä kehittämisratkaisuja asiakkaille sekä palo toteuttaa tuloksekkaasti haastavia ja monimutkaisia asiakasprojekteja. Balentorilaisia yhdistää palava halu kasvaa ja kehittyä sekä rohkeus tuoda asiakkaille näkemyksiä haasteisiin sekä kyseenalaistaa olemassa olevia ratkaisuja.

  Katso avoimet paikat ja hae!

  Tutustu muihinkin urapolkuihimme