image Alfame
OKR käyttöönoton tuella apua strategian toimeenpanoon
image Elektron
Vauhtia markkinointiin ja myyntiin Hubspotin avulla

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Soihdun toimitusjohtaja Timo Lahtinen

  Kuva: Visual Friday Oy

  Soihtu – Strategiatyötä yhdessä ja osaksi arkea

  Liiketoimintastrategian rakennus yhdessä ja osaksi yhteistä tekemistä OKR-työkalua hyödyntäen

  Soihtu on kiinteistöomaisuuden ylläpitoon ja kehittämiseen sekä ravintolatoimintaan erikoistunut liiketoimintakokonaisuus. Soihdun visiona on tarjota Suomen parhaat elämisen ympäristöt, kestävää ja yhteisöllistä arkea sekä juhlaa. Balentorin kanssa Soihtu lähti osallistavasti luomaan liiketoiminnalle uuden strategian ja ottamaan yhdessä luodun strategian osaksi arkea. Toimitusjohtaja Timo Lahtinen avasi mielellään yhteistyötämme.

  Miten päädyitte yhteistyöhön Balentorin kanssa?

  Aloittelimme yhteistyön 2020 keväällä. Tarkoituksena oli saada uusi liiketoimintastrategia aikaiseksi vuosille 2023-2027. Olin aiemmin ollut tekemisissä Balentorin kanssa edeltävissä työtehtävissä ja yhteistyöstä oli positiivisia kokemuksia. Päädyimme sen perusteella nytkin tekemään yhteistyötä. Balentorin rooli oli uuden liiketoimintastrategian ohjaus sekä projektin kaikissa vaiheissa mukana oleminen, tukeminen sekä sparraus. Pekka ja Jouni ovat olleet matkassamme mukana.

  Mikä oli yrityksenne lähtötilanne yhteistyön alussa ja mitä lähdettiin tekemään?

  Halusimme saada uuden liiketoimintastrategian laadittua ja saada osallistettua sidosryhmät sekä koko henkilöstön strategiatyöhön mukaan. Osallistaminen tehtiin työpajoissa ja kyselyillä, joita Balentor fasilitoi, näin saatiin kuunneltua myös hiljaisempia. Työpajat toimivat hyvin. Otimme myös käyttöön OKR-mallin Balentorin positiivisten kokemusten kautta, jonka avulla saatiin konkretisoitua liiketoimintastrategia henkilöstön arkipäivään mukaan, joka tuo helppouden ja selkeyden hommaan.

  Miten OKR-työkalu Microsoft Viva Goals on sopinut Soihdun arkeen?

  Se on ollut hyvä, konkreettinen apuväline johtajuuteen. Microsoft Viva Goalsin käyttöä harjoitellaan tämä vuosi yhdessä Pekan ja Jounin kanssa. Meillä on säännöllisiä tapaamisia yhdessä Pekan, Jounin ja liiketoimintaryhmämme kanssa. Katsomme prosessin aikaisia onnistumisia ja miksi olemme onnistuneet sekä mitä voimme jatkossa parantaa. Tärkeää on saada esihenkilöt oppimaan, niin saadaan tiimitkin oppimaan. Työpajojen kautta olemme harjoitelleet ja harjoittelemme OKR-työkalun sisäänajoa. Aikaisempaan jos vertaa, niin meillä on nyt suurempi ymmärrys siitä, mitä minäkin hetkenä tavoitellaan. Aiemmin strategia ei ollut välttämättä konkretisoitunut kaikille henkilöstössä: nyt on löytynyt toimiva tapa, miten saadaan strategia arkipäiväistettyä koko henkilöstölle.

  Päästiinkö yhteistyössä tavoitteisiin?

  Jälkikäteen voi sanoa, että yhteistyö sujui hyvin ja päästiin maaliin. OKR-malli toi lisäarvoa ja voidaan sanoa, että jopa ylitettiinkin tavoitteet. Saimme prosessin toimimaan niin, että kokonaiskuva on parempi ja saamme tiimien työskentelyä ohjattua oikeaan suuntaan.

  Mitä mieltä olit asiantuntijoistamme ja käytetyistä toimintatavoista?

  Työskentelytapanne ovat nivoutuneet hyväksi ja huomaa vahvan kokemuksen sekä asiantuntijuuden. Pekka ja Jouni ovat toimineet tukena, jotta päästään eteenpäin. Kyllä näitä kavereita kannattaa suositella.

  Suosittelisin kaikille yrityksille, jotka haluavat päästä eteenpäin ja hyödyntää osaamista niin strategiatyössä kuin tavoitejohtamisessa. Yhteistyöllä on varmistettu, että prosessi lähtee rullaamaan ja opitaan itse. Käymme edelleenkin vuoropuhelua Pekan ja Jounin kanssa. Kiva nähdä, että halutaan varmistaa maaliin pääsy ja nähdä sen olevan Balentorille tärkeää.

  “On ollut hienoa olla auttamassa Soihtua strategiamatkalla tiekartasta toimintaan ja yhteiseen kehittymiseen.” – Pekka T. Järvinen


  Soihtu on Jyväskylän ylioppilaskunnan omistama liiketoimintakokonaisuus, joka hallinnoi, rakennuttaa ja  kehittää ylioppilaskunnan kiinteistöjä ja tuottaa niiden yhteyteen arkea sujuvoittavia palveluita niin  opiskelijoille kuin kaikille kaupunkilaisille. Liiketoimintaan kuuluu kolme yksikköä: vuokra-asumisesta vastaava Soihtu Asuminen, kiinteistöjen ylläpidosta vastaava Soihtu Kiinteistöhuolto sekä Ilokivi tapahtumatalo.

  Lähde: https://soihtu.fi/

  Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöidään teille sopiva kokonaisuus yhdessä.

  Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen
  info@balentor.fi