Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Pekka Järvinen - Yritysvalmentaja ja toimitusjohtaja

  Yhteystiedot

  Pekka Järvinen - Yritysvalmentaja ja toimitusjohtaja

  Näkemyksellinen, oivalluttava ja pitkälle katsova.
  Moni muu ei ennakoi markkinoiden muutoksia yhtä hyvin.
  Pitkän linjan yritysvalmentaja ja monipuolisen kokemuksen omaava toimitusjohtaja.

  Pekka Järvinen
  Yritysvalmentaja ja toimitusjohtaja
  0400 483 792
  pekka.jarvinen@balentor.fi

  Pekka on yksi näkemyksellisimmistä ja pitkän linjan ajattelutavan omaavimmista ihmisistä, joita tulet koskaan tapaamaan. Hänen käyttämänsä lausahdus ”Tekemällä samoja asioita, ei voi odottaa eri lopputulosta” kertoo hyvin siitä, miten hän ymmärtää muutoksen ja kehittämisen tarpeellisuutta.

  Kuka olen?

  Toimitusjohtaja, Yritysvalmentaja, KTK, HHJ/ HHJpj

  ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden systemaattinen analysointi. Sen perustalle voidaan rakentaa ratkaisukeskeinen ja oppiva toimintakulttuuri.”

  Olen Balentorin yritysryhmän perustaja vuodelta 1993 ja tällä hetkellä työskentelen asiakastyöskentelyn ohella emoyhtiö Balentor Oy:n toimitusjohtajana ja tytäryhtiöiden hallituksen puheenjohtajana.

  Kauppatieteellisen taustani ohella persoonaani kuvaa suorittamani pedagoginen pätevyys, jossa keskityttiin vahvasti psykologian, kasvatustieteen ja filosofian hyödyntämiseen ihmisten ja organisaatioiden kehittämisessä.

  Ennen Balentoria työskentelin mm. Paperiteollisuudessa (UPM) sekä kansainvälisten markkinatutkimusten ja myynnin parissa. Balentorin ohella olen toiminut mm. markkinoinnin asiantuntijayritysten osakkaana, johtoryhmissä ja hallituksissa.

  Myös näkemysten, kokemusten ja tutkitun tiedon konseptointi eri muodoissaan on ollut vuosien varrella systemaattista, josta voidaan mainita Balentorin kokeneiden kollegoiden kanssa kirjoittamamme Johda Suoritusta -kirja.

  Vapaa-ajallani minut löytää erilaisten urheiluharrastusten (lenkkeily, hiihto, golf) parista sekä perheen kanssa mökkeilemässä. Myös monipuolinen lukeminen ja utelias tutkiminen ovat olleet intohimojani läpi elämän.

  Mitä nostaisit esiin Balentorin työympäristöstä/kulttuurista?

  Meillä on mukavan erilaisia henkilöitä ja tiimejä sekä sen myötä hyvin itseohjautuva ja näkemyksellinen kulttuuri.

  Viime vuosina olemme myös kumpanoituneet useiden maailmanluokan toimijoiden (mm. IBM Watson, SHL, Kenexa, Fuel ja Aiwo) kanssa, joka on vahvistanut kykyämme rakentaa asiakkaillemme ainutlaatuisen vaikuttavia ratkaisuja.

  Olemme hyvän kokoinen yritys. Riittävän suuri, jotta voimme toteuttaa laajoja ja kansainvälisiä hankkeita. Sopivan ketterä, jotta innovatiivisuus ja dynaaminen eteenpäinmeno toteutuvat aidosti.

  Mieleenpainuvimmat toteutukseni?

  Mieleenpainuvia toteutuksia on vuosien varrella ollut kymmeniä ja ainakin kaikki vaativimmat muutos- ja kehityshankkeet ovat jääneet pysyvästi sydämeen.

  Jos muutamia kärkiä nostan esiin, niin:

  • Kasvuyritysten kanssa työskentely on aina ollut kiinnostavaa ja jännittävää. Olla mukana tarinoissa, jotka ovat johtaneet pörssilistautumisiin tai yrityskauppoihin sekä kansainväliseen kasvuun ovat jääneet mieleen. (mm. Vacon-Danfoss, Descom – Solteq, Samcom – Samlink, Jydacom-Evry sekä Firstbeat ja Idean)
  • Toinen kiinnostava ryhmä on ollut työskennellä Suomalaisten pörssiyritysten kanssa, joissa on kehitetty johtamista ja toimintakultuuria kiristyvän globaalin kilpailun haasteisiin.
  • Kolmantena ryhmänä on jäänyt mieleen asiakkaat, joissa on tehty totaalinen muutosmatka. Esimerkiksi yhdessä organisaatiossa haettiin kaikki johtamistehtävät uudelleen ja muutettiin strategia täysin asiakaskeskeiseksi. Seurauksena kaikki avainmittarit paranivat 1,5 vuoden jaksolla radikaalisti ja yliopiston tekemässä vaikuttavuustutkimuksessa ulkopuolisen kumppanin arvo muutosmatkalla koettiin tärkeimmäksi. Tällaiset tapaukset vahvistavat uskoa strategisen muutoskumppanin tarpeeseen ja merkitykseen.

  Mitkä ovat ydinosaamisalueitani?

  • Muutos- ja kehitysohjelmien ohjausryhmätyöskentely asiakkaan johdon kanssa
  • Johtajien ja johtoryhmien valmennukset
  • Strategisen kulttuurimuutoksen ohjelmat
  • Ketterä ja oppiva organisoituminen sekä strategian todeksieläminen

  Referenssejäni

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta, johtamisesta, myynnin kehittämisestä ja liiketoiminnan uusista trendeistä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.