image Webinaaritallenne
Strateginen tilannekuva ja uudistuminen koronakriisissä
image Fuel50 tuo vauhtia strategiseen osaamisen kehittämiseen ja muutokseen

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Muutosvalmentaja diagnosoi organisaation ongelmakohdat

  Maailma ja organisaatioiden toimintaympäristö muuttuu niin nopeasti, että yksin yrityksen sisäisin voimin on vaikeaa pysyä mukana. Hyvä ulkoinen asiantuntija on kuin urheilulääkäri, joka pystyy diagnosoimaan työvälineillään asiakkaan ongelman ja sen juurisyyt. Tämän jälkeen asiakasta autetaan analysoimaan ratkaisuvaihtoehdot ja niiden luovat toteuttamistavat.

  Alalla jatkuvaa kasvua ja kehitystä

  Konsultoinnin ala on Suomessa kehittynyt paljon 90-luvun teknologiayritysten kansainvälistymisen, erilaisten menestystarinoiden ja Nokia-buumin vanavedessä. Alan kärki on osaamiseltaan ja työskentelytavoiltaan täysin samalla viivalla maailman huippujen kanssa. Tutkitusti ongelma meillä on kuitenkin se, ettei konsultointipalveluita käytetä yhtä paljon kuin kilpailijamaissa. Esimerkiksi Ruotsissa käytetään kaksi kertaa enemmän ulkopuolisten konsulttien palveluja kuin Suomessa. Tarvitsemme rohkeutta haastaa itseämme ja asiakkaitamme yhä enemmän ­kaikilla liiketoiminnan tasoilla. Tämä vaatii intohimoa – ja kykyä rikkoa rajoja.

  Suomessa on paljon hyvin pieniä toimijoita, joiden kyvyt strategisessa uudistumisessa ja osaamisen kehittämisessä ovat rajalliset. Myös keskisuurissa organisaatioissa on yleistä ajatella, että ”kyllä tämä itse osataan parhaiten hoitaa”. Nopea kehitys ja teknologia ovat kuitenkin johtaneet siihen, että ulkopuolisilla asiantuntijoilla on usein aivan eri luokan kokemus ja ratkaisukyky tilanteisiin, jotka asiakkaille ovat ainukertaisia ja joissa heillä ei ole varaa epäonnistua.

  Haaste ei ole strategia, vaan sen toimeenpano

  Ala laajenee vahvasti perinteisestä strategian laatimisesta ja suorituskyvyn tehostamisesta strategian toimeenpanon varmistamiseen ja sen mukaiseen muutokseen. Suurimmat esteet muutokselle ja uudistumiselle ovat johdon ja henkilöstön ajattelu- ja toimintatavat. Koko henkilöstö täytyy saada mukaan osallistumaan ja omistautumaan tulevaisuuden onnistumiseen.

  Organisaatioiden sisämaailmaan syntyy luontaisesti kapeanäköisyyttä (”näin on aina tehty”) ja sokeita pisteitä (”emme tajua, ettemme tajua”).

  Liikkeenjohdon kehittämisen asiantuntijat ovat kohdanneet monenlaista erilaisten organisaatioiden kanssa työskennellessään. Heille on työssään kertynyt arvokasta ja monipuolista tietoa tietyistä liiketoiminnan haasteista. Organisaatioiden sisämaailmaan syntyy luontaisesti kapeanäköisyyttä (”näin on aina tehty”) ja sokeita pisteitä (”emme tajua, ettemme tajua”). Muutosvalmentaja auttaa tunnistamaan ne ongelmat ja niiden juurisyyt, joita on sisältäpäin vaikea havaita.

  Kumppanoituminen ja uudistumiskyky

  Erottautuminen lähtee hyvien ihmisten ja parhaiden toimintamallien oivaltavasta yhdistämisestä.

  Ytimessä on aito asiakaskeskeisyys, joka näkyy kyvyssä diagnosoida asiakkaan tilanne ja tuottaa siihen räätälöity ratkaisu. Ratkaisevaa tulosten kannalta on kumppanoitua asiakkaan kanssa tiimeiksi, jotka vievät asiat käytäntöön ja ratkovat esiin tulevat ongelmat. Organisaatiorakenteet ketteröitetään dynaamisiksi palasiksi, joissa kokeilu ja oppiminen tulee osaksi työn arkea. Digitaaliset työkalut mahdollistavat sen, että johtajuus jakautuu entistä enemmän tiimeihin ja yksilöille.

  Balentorilla olemme tehneet pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä kehittyäksemme alan parhaiden joukkoon. Painotamme innovatiivisuutta ja uusiutumista. Meillä on mm. Suomen ensimmäinen IBM-Kenexa-kumppanuus sekä lukuisia muita alan johtavia teknologiakumppanuuksia, kuten Fuel50 ja Aiwo Digital. Saavutamme parhaat tulokset yhdistämällä teknologian ja inhimillisen puolen saumattomasti yhteen. Tämä on tulevaisuuden menestysresepti kaikilla aloilla.

  Monimutkaistuneessa maailmassa ei ole enää helppoja ja yksinkertaisia ratkaisuja ja pikavoittoja. Menestyminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Kun perehdymme asiakkaan ongelmiin syvällisesti, löydämme kokonaisvaltaisia ja vaikuttavia ratkaisuja, joita pikakonsultointi ei koskaan synnytä.

  Sallitko muutosvalmentajan esittää diagnoosinsa yrityksesi kehityskohdista?

  Pekka T. Järvinen
  Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
  0400 483 792
  pekka.jarvinen@balentor.fi

  Miten vauhditamme muutosta?

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa asiakkuuksien, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat muutaman kerran vuodessa suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Pekka T. Järvinen
  Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
  0400 483 792
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan