image Jaakko Pohjola Oy
Perheyrityksen asiakaskeskeinen kasvumatka
image Laki-Forum
Asianajotoimiston seuraavat askeleet kirkkaiksi

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Gradia - Kohti muutosta yhdessä

  Yhdessä enemmän hyötyä

  Korona on tuonut täysin uudenlaisia haasteita moneen yritykseen, joihin Gradialla haluttiin lähteä tuomaan helpotusta yhteistyössä Balentorin kanssa. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia tarjoaa mahdollisuuksia sekä opiskelijoille että yrityksille osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen, joten Balentorin asiantuntijoiden tietotaito liiketoiminnan kehittämisestä sopi kuin nenä päähän. Gradian toiminnalliset tavoitteet sisältävät yhdessä verkostoitumisen, toistemme arvostuksen, rohkean uudistumisen ja ns. ”astetta enemmän” -ajattelutavan – onhan Gradia 2. asteen koulutusorganisaatio. Gradian työelämäpalveluiden parissa työskentelevä ja Korona-exit hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Maria Linnavirta avasi innoissaan erinomaisesti onnistuneen yhteistyön sisältöä.

  Minkälainen kokonaisuus oli kyseessä ja mitä tavoiteltiin?

  – Korona-exit oli Keski-Suomen liiton rahoittama hanke, jossa Gradia toimi toteuttajana ja valmennus hankittiin Balentorilta ostopalveluna. Kilpailutimme toteuttajan valmennukselle, joka sisälsi neljä erillistä työpajaa, joihin osallistui 25 eri yritystä. Toteutimme myös lisätyöpajan, jolloin osallistujayrityksiä oli lopulta 32. Valmentajina toimivat Balentorilta Suvi Tuominiemi ja yhteistyökumppani Petri Saarinen. Saimme todella hyvää palautetta koko valmennuksesta!

  – Itse hankkeessa oli tavoitteena mikro- ja pk-yrittäjien tukeminen korona-ajan haasteissa ja niiden jälkeen. Osallistujien joukossa oli hyvin paljon eri toimialojen edustajia. Osallistujat hakivat joko nykyisen liiketoiminnan uudistamista tai täysin uutta liiketoimintaa. Kaikki halusivat keskittyä konkreettiseen tekemiseen ja ratkaista keskeisiä haasteita – ja näin myös tehtiin.

  Harvinaisen suoraa puhetta ja kyseenalaistamista kohdistuen jokaisen yrityksen omiin kehityskohtiin. Yrittäjät haluavat epätietoisuuden ja päättämättömyyden tilassa boostia omille ajatuksilleen, mutta myös varmuutta ja selkeitä ratkaisuehdotuksia haasteisiinsa. Niitä harvoin kukaan konsultti tms. haluaa antaa. Suvi ja Petri kertoivat selkeästi kantojaan asioihin ja onnistuivat vakuuttamaan, että näin kannattaa edetä ja tuohon ja tähän ei kannata aikaa kuluttaa. – Osallistuja

  Mitä odotitte yhteistyöltä?

  – Odotimme ja tavoittelimme käytännönläheistä toimintaa. Yrittäjät olivat selvästi hyvin väsyneitä koronaan eivätkä he kaivanneet ”taas yhtä hanketta lisää”. Myös verkostoitumista kaivattiin yrittäjien kesken sekä ylipäätään henkistä myötäelämistä ja tukea kaikille haastavana aikana. Odotimme henkilökohtaista ja ihmisläheistä panosta sekä Balentorin valmentajilta että osallistujilta, ja sitä myös saimme!

  – Valmennuskokonaisuuteen sisältyi myös yrityskohtaista konsultointia, joka koettiin todella hyödylliseksi. Niissä kirkastuivat osallistujien ajatukset oman yrityksen toiminnan suhteen. Itse projektipäällikkönä olin myös erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen. Lupaukset ja aikataulut pitivät, ja joustavuutta löytyi yrittäjien suuntaan. Itsensä likoon laittaminen ja omakohtainen osallistuminen välittyi kaikesta tekemisestä. Valmentajat olivat myös perehtyneitä ja tunsivat selvästi Keski-Suomen tilanteen sekä yritysten taustat hyvin. Valmennuksissa osattiin mennä olennaiseen ja pöytään tuotiin aitoa apua. Vaikka toteutukset olivat Teamsin välityksellä, ilmapiiri oli toisia tukeva ja hyvän fiiliksen pystyi aistimaan. Valmentajat olivat skarppeja ja kysymyksiin osattiin vastata vahvan tietotaidon pohjalta ytimekkäästi. Pitkä kokemus siis näkyi ja kuului!

  Miten tästä eteenpäin ja kenelle suosittelisit Balentoria?

  – On hienoa, että osallistujat ovat pitäneet yhteyttä toisiinsa toteutuksen jälkeenkin, tukeneet ja sparranneet toisiaan sekä ylipäätään ylläpitäneet luotuja suhteita. Toivon myös, että innostuneet osallistujat jatkavat kehittämistä muissa Gradian koulutuksissa esim. yrittäjyyden, myynnin, markkinoinnin tai muun liiketoiminnan osa-alueen kautta. Korona-exitin myötä syntyi myös mm. Voimanaiset!

  – Kaiken kaikkiaan olimme erittäin tyytyväisiä toteutukseen. Meillä oli etukäteen kovat odotukset ja ne ylitettiin kyllä! Balentor tekee laajasti muutoskonsultointia, valmentamista ja kehittämistä eli jokaisen kannattaa katsoa, mikä sopisi juuri heidän tarpeisiinsa. Tässä toteutuksessa kaipasimme resilienssiä ja muutoksessa jaksamisen keinoja, ja niitä saatiin!

  Olen iloinen, että lähdin mukaan. Verkostoituminen ja sparraus oli antoisinta! – Osallistuja

  Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä, niin pohditaan teitä parhaiten auttava kokonaisuus kasaan!


  ”Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia uudistaa oppimista ja työelämää. Luomme kaikenikäisille opiskelijoille ja yritysasiakkaille mahdollisuuksia oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Olemme yritysten tukena poikkeusaikana ja sen jälkeen!

  Gradiassa on opiskelijoita noin 21 000 ja henkilöstöä 1100. Liikevaihto vuonna 2020 oli 101 miljoonaa euroa.”

  Lähde: www.gradia.fi/gradia

  Pyydä tarjous

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöimme teille sopivan tarjouksen.


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi