image Gradia
Yhdessä enemmän hyötyä
image Kiertoa
Strategia selkeäksi huutokauppatoimintaan

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Laki-Forum - Suunnitelmallisuutta toimintaan

  Asianajotoimiston seuraavat askeleet kirkkaiksi

  Laki-Forum on Rovaniemellä sijaitseva asianajotoimisto, jossa palvellaan asiakkaita ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Töitä tehdään yhdessä hyvällä asenteella ja jämäkällä otteella. Asiantuntemusta yrityksessä on kartutettu vuodesta 1988 lähtien, joka itsessään jo kertoo vahvasta tietotaitopohjasta. Miten sitten Balentor pystyi tuomaan kortensa kekoon? Asianajaja Esa Luomajoki pohti mielellään tarkemmin Laki-Forumin ja Balentorin yhteistyön vaiheita, konkreettisia kehityskohteita ja jatkoaskeleita.

  Miten löysimme toisemme ja mitä lähdettiin työstämään?

  – Balentorin ja Laki-Forumin yhteistyö juontaa juurensa ELY:n tukemaan Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennusohjelmaan, johon osallistuin keväällä 2019. Sittemmin jatkoimme konsultointia Saarisen Petrin kanssa. Konsultaatio liittyi erityisesti yrityksemme nykytilan läpikäymiseen ja sen pohjalta tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen. Ensin laajemmalla skaalalla ja sitten pureuduimme yksityiskohtaisemmin siihen, mihin suuntaan konkreettisesti pitäisi lähteä kehittämään toimintaa ja miksi ylipäätään olemme yrityksenä olemassa. Käsittelimme myös brändin kirkastamista, jotta saisimme ydinviestimme välitettyä asiakaskuntaamme paremmin: eli mitä me teemme ja minkälaisilla arvoilla? Se oli oikeastaan yrityksen ja yrittäjän terapiapenkki, missä joutui oikeasti pohtimaan yrityksen (ja ehkä hieman omankin) olemassaolon syitä ja seuraavia askeleita.

  Mikä oli Laki-Forumin lähtötilanne ja tavoitteet?

  – Liiketoiminta meillä pyörii todella hyvin: meillä on vankka asiakaskunta ja olemme täystyöllistettyjä koko porukka. Henkilömäärältä emme kuitenkaan toivoisi ainakaan suurta kasvua, joten tämän haasteen selättämiseen toivoimme apua. Halusimme saada liiketoimintasuunnitelmamme sille tasolle, että voisimme viedä yritystoimintaa ja asiakkuuksiamme oikeaan suuntaan. Halusimme myös viestiä asiakaskuntaan selkeästi siitä, missä olemme hyviä ja missä voimme heitä aidosti auttaa.

  Mitä konkreettisesti edistettiin yhdessä?

  – Kehityssuunnitelma selkeni ja askeleita on paljon otettavana, ja niitä ollaan parhaillaan ottamassakin. En epäile hetkeäkään, etteivätkö nämä selkeät askelmerkit johtaisi hyvään lopputulokseen ja niillä olisi toimintaamme positiivinen vaikutus. Niiden määrittämisessä oli Petristä ja hänen sparrauksestaan kyllä helkutin iso apu. Ei olisi yksin osattu laittaa asioita sillä tavalla järjestykseen. Tässä on muutamia konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä teimme yhdessä:

  1. Selkeät kuukausipalaverit henkilöstölle, joissa jutellaan onnistumisista, haasteista ja muista tärkeistä asioista.
  2. Avainhenkilöiden roolituksen kirkastaminen ja tulevaisuuden näkymien selkeyttäminen.
  3. Toimintasuunnitelman tekeminen asiakkuuksille ja vastuuhenkilöiden määrittely niihin.
  4. Kittilässä sijaitsevan ”kylmäasemamme” aktivoiminen ja sen markkinointisuunnitelman teko.

  Se oli oikeastaan yrityksen ja yrittäjän terapiapenkki, missä joutui oikeasti pohtimaan yrityksen (ja ehkä hieman omankin) olemassaolon syitä ja seuraavia askeleita.

  Monet yritykset kiittävät Balentoria juuri yrityskohtaisista konsultointipäivistä, joita on mahdollista ostaa myös erikseen. Konsultointipäivät ovat tuen alaisia eli ELY-keskus kattaa 75% päivähinnoista (kustannus yritykselle vain 325€ + alv/päivä). Näin ollen ne sopivat hyvin juuri pk- ja kasvuyrityksille. Lue lisää ja pyydä tarjous.

  Miten tästä eteenpäin ja kenelle suosittelisit Balentorin konsultointia?

  – Parasta antia yhteistyössämme oli ulkopuolinen sparrausapu. Konsulteista voi olla ihmisillä monia mielipiteitä, mutta itse koin Petrin asiantuntemuksen ja toiminnan kokonaisvaltaiseksi ja ihmisläheiseksi. Hyvän vuorovaikutuksen ja keskustelun kautta syntyi uusia kehitysideoita, kun voitiin jutella avoimin kortein. Mitään ei lakaistu maton alle. Aiomme jatkaa vielä ainakin asiakassegmentointia Balentorin avustuksella.

  – Suosittelen yrityskohtaisia konsultointipäiviä oikeastaan jokaiselle yrittäjälle, joka huomaa kaipaavansa yrityksen toiminnan tarkastelua isommassa kuvassa ja jatkoaskeleiden selkeyttämistä. ELY-tuen myötä konsultointi on myös kustannustehokasta eli rahallisesti ei puhuta isoista summista, jos yrityksen talous on normaalissa kunnossa.

  Lue lisää konsultoinnista ja ole yhteydessä, niin katsotaan sopivat askelmerkit kuntoon myös teille!


  ”Asianajotoimisto Laki-Forum Oy palvelee ihmisiä ja yrityksiä riita-, rikos- ja muissa lakiasioissa Pohjois-Suomessa. Toimintafilosofiamme on yksinkertainen; tarjota parasta mahdollista juridista asiantuntemusta asiakkaillemme. Muuta ei tarvita, muuta emme halua tarjota. Asianajosalaisuus on meille itsestäänselvyys.

  Asianajotoimisto Laki-Forum Oy on toimintahistorian, siinä kerätyn kokemuksen ja tuoreen asiantuntemuksen yhteensulautuma. Toiminta juontaa juurensa aloitusvuoteen 1988, mikä kertoo matkan varrella hankitusta tietotaidosta.

  Näillä periaatteilla ja pelisäännöillä toimii Asianajotoimisto Laki-Forum Oy – Pohjois-Suomen jämerin asianajotoimisto.”

  Lähde: www.laki-forum.com/yritys

  Pyydä tarjous

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöidään yhdessä teille sopiva kokonaisuus.


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi