image Teollisuusyritys
HubSpot kirkastamaan markkinointia, myyntiä ja asiakkuudenhoitoa
image Bitcomp
Esihenkilötyön kehittämisellä hyvinvointia ja kirkkautta toimintaan

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Rakennus Oy Antti J. Ahola - Kasvuun johtaminen

  Yhdessä osallistuminen loi pohjan vahvalle kasvulle

  Pääkaupunkiseudulla ja Lahden alueella palveleva Rakennus Oy Antti J. Ahola kuuluu Lipa-konserniin, joka koostuu kahdesta rakennusliikkeestä: betonielementtivalmistajasta sekä talotekniikkayksiköstä. Rakennus Aholan nimissä osallistuttiin Balentorin ja ELY-keskuksen yhteistyössä toteuttamaan Kasvuun johtamisen valmennukseen. Sittemmin konsernin liikevaihto on tehnyt merkittävän nousun alle 50 miljoonasta noin 100 miljoonaan euroon asti.

  Aholan toimitusjohtaja oli vaihtumassa, jonka myötä heräsi ajatus johtamisen kehittämisestä. Kasvuun johtamisen ohjelmaan lähdettiin kahden henkilön voimin: uusi toimitusjohtaja sekä puheenjohtaja, Antti Lipsanen, joka muisteli mielellään monivaiheisen yhteistyömme askeleita.

  Mitä lähdettiin työstämään yhdessä?

  – Uuden toimitusjohtajan myötä halusimme selkeyttää johtamista ja pohtia asioita yhdessä. Tämän takia lähdimme Balentorin ja ELY-keskuksen toteuttamaan Kasvuun johtaminen kehitysohjelmaan mukaan kaksin kappalein. Se oli hyvä päätös, sillä se mahdollisti hyvän keskinäisen pohdinnan ja asioiden läpikäymisen. Teemoina meillä oli siis pöydällä uuden henkilön kasvu vastuutehtävään sekä yhteisten prosessien ja toimintamallien tehostaminen. Uusi toimitusjohtaja oli oikein kyvykäs jo valmiiksi, mutta kaipasimme Aholan toimintaan ylipäätään sellaista uudenlaista rohkeutta ja lisävauhtia.

  Usein yritysten avainhenkilöiden kalenterit ovat sen verran täynnä, että yhteisen ajan ottaminen liiketoiminnan perusteelliselle suunnittelulle ja suunnan kirkastamiselle on merkittävää. Balentorilta yhteistyötä jatkoi kehitysohjelman jälkeen yritysvalmentaja Teemu Kaakinen.

  Mitä käytännössä kehitettiin?

  – Koska tärkeänä teemana meille oli johtaminen, kävimme läpi esimerkiksi johdon konkreettisia työkaluja, johtamisen toimintamalleja sekä parhaita käytänteitä. Edellinen toimitusjohtaja oli tehnyt asiat omalla tyylillään, joka palveli hyvin silloin, mutta nyt asioita haluttiin hieman modernisoida ja uudistaa. Yhdessä ohjelmaan osallistuminen mahdollisti saman tiedon saannin ja sitä kautta sen yhdessä läpi käynnin. Pystyttiin tekemään ajatustyötä ihan eri tavalla kuin olisi pystytty, jos vain toinen olisi osallistunut. Se kirkasti lähtötilannettamme, tulevaisuuden kuvaamme sekä keinoja sinne pääsyn mahdollistamiseksi.

  Kovan kasvun tehneenä, mitkä ovat olleet kipupisteitänne ja missä on onnistuttu?

  – Sanoisin että nykypäivän haasteena on varmasti monelle osaavan ja hyvän henkilöstön saaminen. Eli krooninen työntekijäpula meinaa olla päällä koko ajan. Toinen haaste liittyy tietojärjestelmiin, joita tulee päivittää aika-ajoin, mutta niiden käyttöönotto ja täysi hyödyntäminen kentällä vie oman aikansa.

  – Onnistumisina mainitsisin sen, että työn laatu on haluttu aina pitää korkeana, sillä lopputuote on tärkeää saada tavoitteiden mukaisena asiakkaalle. Haluamme että asiakkaalle jää hyvä tunne meidän kanssamme työskentelystä. Ja näin on onnistuttukin tekemään. Olemme myös huomanneet, että suunnittelun taso on tällä alalla kohtuullisen värikästä ja vaihtelevaa, kun tehdään urakkakilpailutuksia. Tämän myötä olemme halunneet panostaa siihen, että työnjohto on myös kentällä mukana ja selvittää sellaisiakin asioita, jotka eivät ehkä perinteisesti työnjohdolle kuulu. Eli työmaalla on työnjohtoresurssia saatavilla riittävästi, vastuualueet ovat selkeät ja asiat hoituvat kunnolla. Lisäksi toimitusjohtaja on saatu istutettua työhönsä hyvin ja arki rullaa mukavasti.

  Yrityksemme kahden avainhenkilön ohjelmaan osallistuminen mahdollisti saman tiedon saannin, lähtötilanteen ja tulevaisuudenkuvan kirkastamisen sekä niiden keinojen läpikäynnin, joita tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Pystyttiin tekemään ajatustyötä ihan eri tavalla kuin olisi pystytty, jos vain toinen olisi osallistunut.

  Miten kiteyttäisit yhteistyötämme ja suosittelisitko Balentoria muille?

  – Balentorin vetäjät olivat asiantuntevia ja kokonaisuudesta jäi hyvä maku. Saimme asioita aidosti eteenpäin, sillä valmentajat eivät luennoineet, vaan he aktivoivat porukkaa esimerkiksi ryhmätöiden ja keskustelun kautta. Suosittelen siis mielelläni sekä kehitysohjelman että sen jälkeen tehdyn yhteistyön pohjalta.

  Katso alkavat kehitysohjelmamme ja ilmoittaudu mukaan! Järjestämme sekä Kasvuun johtamisen valmennuksia että Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksia. Näiden lisäksi räätälöimme teille sopivan kokonaisuuden halutessanne.

  Monet yritykset kiittävät Balentoria yrityskohtaisista konsultointipäivistä, joita on mahdollista ostaa myös erikseen. Sekä kehitysohjelmat että konsultointipäivät ovat ELY-tuen alaisia eli ELY-keskus kattaa suurimman osan sijoituksestasi. Näin ollen ne sopivat hyvin juuri pk- ja kasvuyrityksille.


  ”Rakennus Oy Antti J. Ahola on vuonna 1996 perustettu keskisuuri korjaus- ja saneerausrakentamiseen erikoistunut yritys. Tarjoamme saneerausrakentamisen asiantuntemusta tuottamalla asiakkaalle teknisesti ja taloudellisesti kilpailukykyisiä ratkaisuja. Toimintamme perustana on ammattitaitoinen henkilöstö, jonka osaaminen näkyy lukuisten toteuttamiemme toimisto-, teollisuus-, asuin- ja julkisten rakennusprojektien muodossa.

  Toimintamme on painottunut Uudellemaalle sekä Lahden alueelle. Yrityksessämme työskentelee noin 100 alansa ammattilaista, joihin kuuluu toimistohenkilöstöä, teknisen alan henkilöstöä ja rakennusalan työntekijöitä.”

  Lähde: www.rakennusajahola.fi

  Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöidään teille sopiva kokonaisuus yhdessä.


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi