image Strategisen ketteryyden onnistumistekijät – 3 toppia ja 3 floppia image Uudet sivut: Strategian ketterä toimeenpano

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Perjantaipuhetta johtamisesta – podcast Jakso 4: Johtaminen ja viestintä – ei yhtä ilman toista?

  Viestintä ei ole helppo laji. ”Viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta”-sanonta onkin varmasti monelle tuttu. Usein sekä vapaa-ajalla että työelämässä törmää tilanteisiin, joissa toinen henkilö ei ymmärrä asioita samalla tavalla kuin viestijä on itse tarkoittanut. Miksi viestintä sitten epäonnistuu? Miten viestintätaitoja voidaan kehittää?

  Onko johtaminen viestintää?

  Viestintä, vuorovaikutus, dialogi… Miten tämä kaikki kytkeytyy johtamiseen? Onko olemassa johtamisviestintää? Ja jos on, niin minkälaista se on? Lyhyesti sanottuna johtamista ja viestintää ei voi erottaa toisistaan. Viestintä ja kyky vuorovaikutukseen ovat johtajan tärkeimpiä taitoja. Niitä tarvitaan aina, kun kohdataan työntekijä, kollega tai asiakas. Johtamista ei voi tapahtua ilman viestintää.

  Johtajalla ei tarvitse olla ylivertaisia viestintä- tai vuorovaikutustaitoja, mutta jos niitä ei ole ollenkaan tai ne ovat äärimmäisen puutteelliset, vaikeuttaa se johtamista merkittävästi. Usein törmätään vastakkainasetteluun, jossa hyvä johtaja on ekstrovertti ja huono johtaja introvertti. Totuus on kuitenkin se, että kenenkään persoona ei tee henkilöstä parempaa tai huonompaa johtajaa tai viestijää. Oleellista on ymmärtää, että viestintä on taito, jota voidaan kehittää. Ja taitolajeissahan harjoitus tekee mestarin.

  Mitä ihmettä olisi johtaminen ilman viestintää? Miten johtaminen välittyy, jos siinä ei ole vuorovaikutusta tai viestintää?

  Podcast-jaksossamme pohdimme mm. viestinnän ja johtamisen välistä suhdetta sekä viestinnän onnistumistekijöitä. Kuuntele jakso nyt!

  Suvi Tuominiemi
  Yritysvalmentaja
  050 361 6016
  suvi.tuominiemi@balentor.fi

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Ota yhteyttä

  Keskustellaanko lisää johtamisen teemoista teidän tilanteestanne käsin?


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi

   Avatar photo
   Suvi Tuominiemi
   Yritysvalmentaja
   050 361 6016
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian
   • Tagien mukaan