image Balentorille Kestomenestyjä-sertifikaatti! image Strategiaa ihmisten kautta ja ihmisille

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Harjoittelu Balentorilla – itseohjautuvaa, luovaa, haastavaa ja aivan mahtavaa!

  Taas on se aika vuodesta, kun Balentorin harjoittelijat jakavat mietteitään omista rooleistaan. Millaista harjoittelu B2B-alalla on konkreettisesti? Kevään ajan markkinoinnin sekä projektinjohdon harjoittelijoina toimineet Mirva Pietiläinen ja Emma Harjula kertovat, mitä puolivuotinen harjoittelu on tuonut tullessaan, mitä siitä on jäänyt käteen ja miksi muidenkin kannattaa tavoitella harjoittelupaikkaa Balentorilla!

  Luovuus valloilleen markkinoinnin harjoittelijan roolissa

  Hakiessani Balentorin markkinoinnin harjoittelijan paikkaa, minulla oli taskussani kahden vuoden liiketalouden opinnoista saatu teoreettinen tietämys markkinoinnin pääpiirteistä. Balentor on ollut täydellinen paikka saada ensikosketus siitä, mitä markkinoinnin parissa työskentely voi konkreettisesti olla ja miten opinnoista saatua tietoa pääsee hyödyntämään ja laajentamaan entisestään. Omia ideoita saa tuoda esille ja kokeilla todella vapaasti.

  Visuaalisuus ja luovuus ovat ne ominaisuudet, jotka tässä hommassa ratkaisevat

  Markkinoinnin harjoittelijan vastuualueisiin lukeutuu Balentorin somekanavien hallinnointi ja kehittäminen sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän ja markkinoinnin monipuoliset tehtävät. Vaikka konkreettista kokemusta ei esimerkiksi somen hallinnoinnista olisi, ei kannata epäröidä hakemuksen laittamista! Visuaalisuus ja luovuus yhdistettynä oikeanlaiseen asenteeseen ratkaisee. Itselleni some oli entuudestaan tuttu oikeastaan vain Instagramin muodossa ja Balentorin brändiin mukautuminen toi alkuun itselleni haasteita, kun aiemmin sisällön tuottamisella ei ole ollut rajoja ja nyt brändi asetti raamit kaikelle sisällölle. Sain kuitenkin rauhassa harjoitella ja löytää sen oikean suunnan.

  Sosiaalisen median kanavien hallinnoinnin lisäksi markkinoinnin harjoittelijana pääsee visualisoimaan tarjouksia ja valmennusmateriaaleja, kirjoittamaan ja viimeistelemään blogeja sekä tekemään uutiskirjeitä. Lisäksi pääsee tutustumaan Leadfeeder-järjestelmään sekä päivittämään johtavaa CRM-järjestelmää HubSpotia, jonka osaajat menevät varmasti kuin kuumille kiville työmarkkinoilla.

  Kosketus itseohjautuvaan työympäristöön

  Parasta harjoittelussa on ollut se, että on päässyt turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä tutustumaan markkinoinnin maailmaan, jonka vaatimaa luovuutta ja ajatustyötä on jatkuvasti tasapainottamassa aivot narikkaan -tyyppiset rutiinitehtävät. Tehtävissä onkin päässyt painottamaan omia taitojaan ja mielenkiinnonkohteitaan, mutta myös haastamaan itseään mukavuusalueen ulkopuolella olevien tehtävien parissa. Balentorin itseohjautuva työympäristö on antanut mahdollisuuden valita omaan jaksamiseen sopivat työtehtävät, kunhan muistaa hoitaa sovitut asiat aikataulussa. On myös ollut hienoa avartaa opinnoissa painotettua kuluttajamarkkinoinnin teoreettista pohjaa nyt myös B2B-puolen markkinointiin, mikä on varmasti arvokasta valuuttaa tulevaisuudessa.

  Balentorilaiset muodostavat mielenkiintoisen ja aivan mahtavan sakin osaavia asiantuntijoita, jotka tarjoavat tukeaan sekä tietämystään ja joiden kanssa ei varmasti tule tylsää! Heiltä uskaltaa aina kysyä apua ja sitä saa joka kerta. Mutta itselleni se tärkein tuki löytyi varmasti vastapäisen työpisteen projektinjohdon harjoittelijasta, jonka kanssa oltiin alkuun aivan yhtä jännittyneitä ja pihalla asioista, mutta yhdessä on päästy eteenpäin ja löydetty ratkaisut. Jos yksi asia on varmaa niin se, että yksin tässä hommassa ei jää!

  Mirva Pietiläinen – Markkinoinnin harjoittelija kevät 2022

  Itseohjautuvuuden ja järjestelmällisyyden kehittymistä projektinjohdon harjoittelijana

  Syksyllä harjoittelupaikkaa etsiessä minulle oli selvää, että haluan päästä kunnolla tekemään ja oppimaan enkä vain seurata vierestä. Balentorilla meidät on otettu osaksi tiimiä sekä meidän työpanostamme arvostetaan ja pidetään tärkeänä. Vastuuta annetaan, mutta yhtä lailla ymmärretään myös antaa tukea uudenlaisten työtehtävien parissa.

  Projektinjohdon harjoittelijana työnkuvaani kuuluu yhdessä ELY-keskuksen kanssa pk-yrityksille suunnattujen kehitysohjelmien organisointiin liittyvät tehtävät, kuten tilojen hallinnointi, yhteydenpito osallistujiin sekä erilaisten materiaalien päivitys ja muokkaus. Tämä vaatii nopeaa ongelmanratkaisu- ja priorisointikykyä, sillä tilanteet voivat elää ja muuttua nopeastikin.

  Projektin hallinnollisten työtehtävien lisäksi olen päässyt tekemään asiakastutkimusprojektien haastatteluita sekä sisältömarkkinoinnin tehtäviä, kuten blogitekstien stilisointia ja erilaisten materiaalien visualisointia. Valmennusassistenttina olen lisäksi päässyt avustamaan valmentajia monenlaisten tehtävien parissa, kuten esimerkiksi valmennuspalautteiden keräämisessä, käännöstöissä sekä CRM-järjestelmän (HubSpotin) päivityksen parissa. Olen myös päässyt kartuttamaan taloushallinnollisia taitoja osto- ja myyntilaskujen parissa.

  Mikäli harjoittelun suhteen kiinnostaa kehittyminen B2B-alalla, suosittelen hakemaan Balentorille, sillä täällä harjoittelijana pääset näkemään ja kokemaan aitiopaikalta B2B-maailman toimintaa konsultointiyrityksen näkökulmasta. Balentorilla pystyy hyvin itse vaikuttamaan siihen, millaisista työtehtävistä haluaa harjoittelun koostaa pestin muiden tehtävien lisäksi. Näin on mahdollista kehittää taitojaan omien mielenkiintojen mukaan. Lähtötaso ja perehdytys myös arvioidaan aina osaamisen mukaan eli autetaan juuri siellä, missä sitä eniten kaipaat. Lisäksi valmentajiemme jakaessa omia ajatuksiaan erilaisissa tilanteissa, on omien ammatillisten toiminta- ja ajattelumallien kehittyminenkin siinä samalla mahdollista. Eli oikeastaan taivas on rajana ja omat vaikutusmahdollisuudet todella laajat!

  Emma Harjula – Projektinjohdon harjoittelija kevät 2022

  Heräsikö kiinnostus? Kurkkaa onko haku nyt auki ja laita hakemusta tulemaan!

  Kurkkaa videoilta aikaisempien harjoittelijoiden kokemuksia!

  Avatar photo
  Balentor
  Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan