image Videoblogi:
Balentorilla harjoittelussa
image Whitepaper
Best practice guide to internal talent mobility

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Harjoittelijoiden kynästä – Oman osaamisen haastamista ja kehittämistä

  Millaista on harjoittelijan arki Balentorilla? Ei ainakaan tasaista ja harmaata, sillä puolen vuoden harjoittelussa pääsee kerryttämään kokemusta moninaisista oman alan työtehtävistä eikä tylsiä hetkiä juuri ole. Harjoittelun loppupuolella onkin sopiva hetki pysähtyä tarkemmin pohtimaan, mitä kaikkea harjoittelun aikana onkaan tullut opittua. Lue tarkemmin kokemuksistamme ja pohdi, olisitko sinä seuraava harjoittelijamme? Harjoittelijahaku on nimittäin puolivuosittain auki!

  Itseohjautuvuuden kehittämistä projektinhallinnan parissa

  Aloitin Balentorilla projektinjohdon harjoittelijan tehtävät neljännen korkeakouluvuoteni aikana. Ajatuksena mahdollisuus päästä toimimaan osana arvostettua asiantuntijaorganisaatiota innosti minua suuresti, sillä konsultoinnin maailma on aina vetänyt puoleensa. Harjoittelussa olen päässyt todistamaan konkreettisesti sitä muutosta, jota asiakasyrityksessä tapahtuu yhteistyön aikana.

  Balentorin tarjoama projektinjohdon harjoittelijan tehtävä on tukenut loistavasti omia henkilökohtaisia tavoitteitani sekä mahdollistanut koulutustaustani hyödyntämisen käytännön toteutuksessa. Työnkuvassani omat vastuualueeni linkittyvät vahvasti pk-yrityksille suunnattujen kehitysohjelmien organisointiin, joita Balentor toteuttaa yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Toimiminen nopeasti muuttuvissa tilanteissa kehittää erityisesti priorisointi- ja paineensietokykyä sekä ongelmanratkaisutaitoja. Harjoittelijan vastuulla ovat valmennusten käytännön järjestelyt, kuten tiedottaminen ja muu viestintä, tilavarausten hallinta sekä raportointi ja laskutus.

  Projektinjohdon harjoittelijana vahvistat ymmärrystäsi ja kehität valmiuksiasi toimia B2B-alalla. Lisäksi saat arvokasta kokemusta vastuunkannosta ja projektien edistämisestä.

  Oman asiantuntijauran ja ymmärryksen kannalta mahdollisuus olla mukana valmennusprojekteissa tuo korvaamatonta kokemusta harjoittelijalle. Kokonaisuudessaan harjoittelun aikana olen saanut todella paljon konkreettisia työkaluja käyttööni konsultoinnin ja yritysmaailmassa toimimisen osalta. Harjoittelijan tuomaa panosta kunnioitetaan ja valmentajat jakavat avoimesti ajatuksiaan, jolloin myös omat toiminta-, ja ajatusmallisi kehittyvät jatkuvasti.

  Mikäli haussa on harjoittelupaikka B2B-alan ytimestä, jossa haluat haastaa ja kehittää itseäsi, hae rohkeasti mukaan!

  Miska Autio – Projektinjohdon harjoittelija 2021

  B2B-markkinoinnin kokonaisvaltaista kehittämistä ja ylläpitämistä

  Markkinoinnin harjoittelijana Balentorilla olen päässyt sukeltamaan syvälle B2B-markkinoinnin maailmaan. Päivittäisiin työtehtäviini kuuluvat muun muassa yrityksemme sosiaalisen median kanavien ylläpitäminen, sisällöntuotanto ja sisältöjen suunnittelu, yrityksen sisäinen viestintä sekä CRM-järjestelmän (HubSpotin) päivittäminen, joka toimii myös markkinoinnin ja myynnin työkaluna. Työssä pääseekin loistavasti hyödyntämään niin visuaalisia taitojaan kuin myös analyyttisempaa puoltaan esimerkiksi HubSpotin tuottamaan tietoon syventyessään. Puhtaasti markkinointiin liittyvien tehtävien lisäksi päivät toimistolla koostuvat myös työskentelystä yhdessä projektinjohdon harjoittelijan kanssa: molempien yhteisiä työtehtäviä ovat erinäiset toimiston arkiset askareet sekä valmennusten tukitehtävät, kuten valmennuspalautteiden kerääminen. Toimettomana ei siis tarvitse olla!

  Olen saanut paljon vapautta sekä vastuuta ideoida ja tuottaa brändimme mukaista sisältöä osana markkinointitiimiämme. Osaamiseni onkin harjoittelun aikana kasvanut merkittävästi ja olen saanut kattavan pohjan oman työurani rakentamiselle.

  Laajasta työnkuvasta johtuen voisi olettaa, että markkinoinnin harjoittelijalta vaaditaan kokemusta ja osaamista vaikka ja mistä. Asia ei kuitenkaan ole näin. Voin todeta, että visuaalisuudesta, hyvistä kirjoitustaidoista sekä B2B-markkinoinnin tuntemuksesta on paljon hyötyä, mutta tärkeintä on mielenkiinto oppia ja rohkeus kokeilla. Allekirjoittanut esimerkiksi aloitti harjoittelun reilun kolmen vuoden markkinoinnin opintojen jälkeen, mutta minkäänlaista käytännön kokemusta markkinoinnin työstä minulla ei ennestään ollut. Harjoittelun aikana olenkin kerryttänyt hurjasti arvokasta tietoa ja taitoa siitä, miten B2B-yrityksessä markkinointia todellisuudessa toteutetaan! Harjoittelu on siis nimensä mukaan harjoittelu ja oikealla asenteella pääsee pitkälle!

  Käytännön markkinointityön lisäksi olen oppinut harjoittelun aikana myös priorisoinnin ja aikataulutuksen tärkeyden. Työtehtäviä tulee välillä tiuhalla tahdilla eikä kaikkea ehdi tekemään välittömästi. Työtä onkin tärkeää tehdä itseohjautuvasti ja muuttuviin tilanteisiin varauduttava jo ennakkoon. Tällöin stressi ei kasva liian suureksi ja tehtävät hoituvat hyvällä fiiliksellä. Toki, jos tilanne eskaloituu ja työtaakka alkaa kuormittamaan liikaa, apua saa ja tulee kysyä! Täällä ketään ei jätetä yksin, vaan työyhteisö on koko ajan tukenasi. Balentorilla on ollut monia harjoittelijoita ajan saatossa, joten kaikki kyllä ymmärtävät, mikäli yksin et osaa jotain asiaa hoitaa. Tämä seikka lämmittikin erityisesti omaa mieltäni tammikuussa, kun untuvikkona astelin toimistolle. Uskon myös, että tulevat harjoittelijat saavat huomata saman työyhteisön tuen harjoittelunsa aikana.

  Riikka Ojanperä – Markkinoinnin harjoittelija kevät 2021

  Heräsikö kiinnostuksesi? Haku on auki puolivuosittain ja muina ajankohtina otamme myös avoimia hakemuksia vastaan!

  Lue lisää ja laita hakemusta tulemaan!

  Kuuntele Riikan pohdintaa harjoittelusta

  Anna Miskan kertoa kokemuksistaan

  Avatar photo
  Balentor
  Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan