image Harjoittelu Balentorilla – itseohjautuvaa, luovaa, haastavaa ja aivan mahtavaa! image Unelma vai velvollisuus? – Kasvu pk-yrityksenä

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Strategiaa ihmisten kautta ja ihmisille

  Strategia on organisaation pitkän aikavälin suunta ja menestyksen resepti. Se on tapa, jolla hyödynnetään resursseja muuttuvassa toimintaympäristössä ja jolla täytetään markkinoiden sekä sidosryhmien odotukset. Strategia on organisaation ainutlaatuisuuden, kilpailuedun ja ylivoimaisuuden lähde. Mutta onko strategia talouden, toiminnan ja ihmisten kanssa tasapainossa?

  Eri toimialoilla puhututtaa nyt vahvasti strategian kirkastaminen ja ihmisten kautta toimiminen, eli kokonaisuuden hahmottaminen huomioiden strategia, toiminta, talous ja ihmiset. Halutaan siirtyä operatiivisen tehokkuuden mittareista syvemmin strategiaan, jotta saadaan vahvistettua nykyisen sijasta tulevaa. Strategiaa kirkastamalla yrityksen valinnat suunnitellaan vastaamaan muuttuvassa maailmassa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja toimintaympäristöön. 

  Kolme kysymystä kytkee strategian, toiminnan ja talouden.

  Organisaation strategian, toiminnan ja talouden kytkeytymistä voi kuvata kolmiolla, jonka jokainen kulma kuvastaa yhtä näistä osa-alueista. Kolmion tarkastelun tulee olla arjessa mukana ja riittävän dynaamista, sillä painotukset näiden välillä voivat vaihdella tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Tämä vaatii jatkuvaa toiminnan priorisointia ja tehokkuuden kehittämistä. Eli on ymmärrettävä, että jos kaikki on tärkeää, ei mikään ole tärkeää. Kolmion tulee kuitenkin aina toteutua ihmisten ehdoilla. Kolmio kytkee strategian, toiminnan ja talouden kokonaisuudeksi kolmella kysymyksellä. 

  1. Strategia kytkeytyy toimintaan. ”Teemmekö pääosin sitä, mitä strategia ohjaa meidän tekevän?” Tarkastellaan siis, toteutuuko yhdessä määritelty strategia organisaation toiminnassa ja sen sisällä tapahtuvissa valinnoissa. 
  2. Toiminta kytkeytyy talouteen. ”Tuottaako toimintamme niitä taloudellisia ja mitattavia tuloksia, joita ensisijaisesti strategiassamme tavoittelemme?” Strategiassa määritellään tulokset, joita organisaation toiminnalla tavoitellaan ja kaiken toiminnan on tuettava näiden tulosten saavuttamista. 
  3. Talous kytkeytyy sekä toimintaan että strategiaan. ”Kun tulokset eivät ole tavoitellun mukaisia, tuleeko strategiaa tai toimintaa kalibroida?” Ei jäädä vain tuijottamaan heikkoja tuloksia ja osoittelemaan syyttävillä sormilla toisia, vaan harkitaan toiminnan muutoksia tai jopa strategian viilaamista, jotta strategia, toiminta ja talous saavuttavat tasapainon. Muistetaan siis jatkuva parantaminen. 

  Strategia ei kirkastu ehkä yhtä helposti, kuin katupölyn tahrimat ikkunat niitä pestessä, mutta palkitsevuudellaan se yltää vähintäänkin samalle tasolle. Kukapa ei rakastaisi vastapestyjä ikkunoita? Tuntuuko sinusta ehkä siltä, että teidän strategianne kaipaisi kirkastusta?

  Ota yhteyttä niin tasapainotetaan strategia, toiminta ja talous teidänkin organisaatiossanne ja tehdään se ihmisten ehdoilla!

  Harri Helander
  Muutoskonsultti
  040 584 1145
  harri.helander@balentor.fi

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Ota yhteyttä

  Keskustellaanko lisää liiketoiminnan strategisista teemoista teidän tilanteestanne käsin?


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi

   Avatar photo
   Harri Helander
   Muutoskonsultti
   040 584 1145
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian
   • Tagien mukaan