image Kulttuurin merkitys uusiutumisen johtamisen näkökulmasta image Menestyä vai menehtyä muutoksessa?

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  5 kysymystä arvojohtamisesta – johtaja kannattaisiko miettiä?

  Arvoista puhuttaessa, ajatellaan usein ennen kaikkea organisaation sisäisen toiminnan periaatteita ja ohjenuoria. Vastuullisuus, luotettavuus ja rehellisyys lienevät yleisimmät suomalaisten organisaatioiden määritellyt arvot. Niissä ei sinällään ole tietenkään mitään vikaa, mutta epäilemme, että ne eivät tuo henkilöstölle tai varsinkaan asiakkaille erityistä arkista lisäarvoa ja energiaa. Arvojohtamisella voi olla oikein toteutettuna merkittävää (liike)toiminnallista hyötyä. Luit oikein, sillä voidaan vaikuttaa tuloksentekokykyyn monella tapaa. Arvojen kautta voidaan vaikuttaa paitsi tulokseen, myös asiakastyytyväisyyteen sekä haluttujen henkilöiden pysyvyyteen organisaatiossa, rekrytoinneista puhumattakaan. Arvojohtaminen ei ole arvojen kirjaamista strategiaan tai vuosikertomukseen tai neuvotteluhuoneiden nimeämistä arvojen mukaan. Arvot ovat valintoja, jotka näkyvät yrityksen ja sen työntekijöiden toiminnassa sekä sisäisesti että ulkoisesti.

  Arvojohtaminen on taitolaji, johon jokaisen johtajan olisi syytä olla valmis. Oletko sinä? Tässä muutama näkökulma pohdittavaksi:

  1. Millä perusteella yrityksenne arvot on valittu ja määritelty sekä kuka niitä on ollut pohtimassa? Toteutatko itse näitä arvoja aina ja poikkeuksetta?

  2. Kuinka arvonne ovat muokkaantuneet ajan saatossa? Milloin olette viimeksi virkistäneet/päivittäneet arvojanne kohtaamaan muuttuvan maailman vaateita?

  3. Miten asiakkaat ja liiketoiminta näkyvät arvovalinnoissanne?

  4. Tiedätkö, miten henkilöstösi suhtautuu arvoihin? Milloin asiaa on viimeksi tutkittu syvemmin?

  5. Uskotko, että arvot voivat vaikuttaa tulokseen sekä lyhyellä että erityisesti pitkällä aikavälillä?

  Arvojen aito ottaminen osaksi arjen työskentelyä ja johtamista vaatii uudenlaista ajattelua. Arkipäiväistäminen, kielellistäminen ja havainnollistaminen ovat avainasioita; unohtamatta mittaamista ja analyysia. Hyvin arvojohdettu työyhteisö jaksaa ja voi hyvin – sekä tekee tulosta.

  Muutos voi lähteä arvojohtamisesta. Oletko sinä valmis tähän? Ole yhteydessä, niin jutellaan lisää!

  Suvi Tuominiemi
  Yritysvalmentaja
  050 361 6016
  suvi.tuominiemi@balentor.fi

  Opas

  Johtamiskulttuurin muutos

  Johtaminen on organisaatiokulttuurin kovaa ydintä. Johtajat ja esihenkilöt ohjaavat ja mahdollistavat menestykselle suotuisan kulttuurin kehittymistä ja pysyvyyttä. Millainen on johtamiskulttuurin muutosmatka?

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa asiakkuuksien, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat muutaman kerran vuodessa suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Pyydä näkemys

  Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöimme teille sopivan tarjouksen.

  Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen
  info@balentor.fi

  Avatar photo
  Balentor
  Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan