image Harjoittelijana Balentorilla – mahdollisuuksia ja haasteita, oivalluksia ja oppeja image Myynnin 10 käskyä

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Yhden askeleen muutosohjelma – joka toimii

  Nyt tulee tunnustus. Olen väsynyt monimutkaisiin – niin ja niin monen askeleen – kehittämisen etenemismalleihin, jotka muistamalla ja toteuttamalla asiat lutviintuvat takuulla. Ei niissä sinänsä ole mitään huonoa tai väärää. Ne vain usein ovat sangen monimutkaisia ja/tai fokuksen hajauttavia. Mieleeni on hiipinyt näitä kerettiläisiä ajatuksia vaikkapa John Kotterin muutoksen kahdeksan kohdan ohjelmaa läpikäydessäni. Tarvitaanko muutokseen tosiaan kahdeksan askelta? Eikö johtaja voisi edetä suoraviivaisemmin? Miksi tyrkätä vastuuta muille, kun he eivät sitä kuitenkaan mielellään ota? Näiden pohdiskelujen tuloksena olen kehittänyt niin yksinkertaisen muutosohjelman, ettei sitä taida enää yksinkertaisemmaksi saada.

  Muutosohjelmassa on vain yksi askel. Sen nimi on MUUTU ITSE ENSIN.

  Käytännössä tämä tarkoittaa juuri ja vain tätä. Johtajalta/esihenkilöltä vaadittava ajattelu muutoksesta voidaan kiteyttää ja rajata tähän yhteen oivallukseen ja välttämättömään askeleeseen. Ei ole vähäisessäkään määrin oikeutettua edes toivoa muutosta muilta, jos oma ajattelu on pysähtynyttä ja kyky omaan uudistumiseen ruutanan tasolla. Oman ajattelun, toiminnan, puheen ja asenteen muuttaminen tarvittaessa heti ja aina osoittaa todellista muutos- ja uudistumishalua sekä kykyä. Vähät väliä muista. Ei saa jäädä odottelemaan sopivampaa hetkeä. Oma esimerkki on tärkeintä ja edelläkävijän vahva jälkivirtaus vie mukanaan kyllä kyynisimmänkin venttaajan. Toimi itse ensin. Ole esimerkki. Tee uudistuminen näkyväksi sillä vain näkyvä puhuttelee.

  Lue lisää muutosjohtamisen palveluistamme.

  Keskustellaanko lisää johtamisen muutoksesta?

  Jukka Rantala
  Yritysvalmentaja

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Ota yhteyttä

  Keskustellaanko lisää johtamisen kehittämisestä teidän tilanteestanne käsin?


   Jos tarjouspyynnössänne on liitteitä, voitte lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@balentor.fi

   Avatar photo
   Balentor
   Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian
   • Tagien mukaan