image Itseohjautuen ja innolla yhteistä hyvää image Alkuvuoden 2019 luetuimmat blogimme!

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Olipa kerran Balentor…

  Nimi Balentor tulee sanoista balanced mentoring, josta koko yrityksen liiketoimintaideakin sai aikanaan alkunsa. Balentorin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pekka Järvinen muistelee: ”On tosissaan hassua miettiä, kuinka siitä on jo yli 25 vuotta aikaa, kun ajatuksemme sanojen balanced mentoring merkityksestä lähti liikkeelle; halusimme kokonaisvaltaisemmin ja systemaattisemmin auttaa ja ohjata ihmisiä onnistumaan niin organisaatio-, tiimi- kuin yksilötason toimijoina!” Tämä ajatus on kulkenut vahvasti läpi koko Balentorin kasvun ja kehityksen. Matkalla otetut pienet ja suuret askeleet, niin kuin myös ne takaperin astutut horjahdukset, ovat kehittäneet Balentorista asiakkaillensa strategisesti vaikuttavimman kehityskumppanin heidän liiketoimintansa kehityshaasteissa ja uudistustarpeissa.

  Miten kasvoimme vahvaksi vaikuttajaksi?

  Perustusvaiheessa toiminnassamme oli paljon fiilistä ja ajatuksia, vaikka alkuvaiheelle ominaisella tavalla vähemmän tekemistä ja tuloksia. Tästä huolimatta asiakkaamme olivat hyviä – innovatiivisia kasvuyrityksiä, julkisen sektorin vaikuttavia toimijoita ja myös isoja kansainvälisiä konserneja.

  Kasvumme vaikuttavimmaksi kehityskumppaniksi tapahtui askeltaen määrätietoisesti ja oppien. Ensimmäiset seitsemän vuotta oli meillä oman identiteetin ja läpimurron hakemista. Vakiinnuimme pelikentällämme arvostetuksi toimijaksi, koska yrityksessämme tapahtui jo tuolloin vahvaa oivaltamista ja kehittymistä.

  Varttumisen myötä aukenivat syvät juurisyyt ja arvot olemassaolollemme. Kasvoimme ja tiimiydyimme myös työyhteisönä. Tietoisella tahtotilallamme kasvaa, saavutimme myös valtakunnallista ja kansainvälistä tunnettuutta.

  Erilaistuimme älykkäästi ja pääsimme oman alamme huippuosaajien kaartiin. Yrityksemme syvämotiivit ja merkitys korostuivat sisäisesti, mikä levisi ulkoiseen tapaamme toimia ja palvella asiakkaitamme. Sitoutuneisuus yhteiseen toimintaan toimi ydinreaktorina, joka ylläpiti paloa auttaa asiakkaitamme saavuttamaan heidän omat tavoitteensa. Ymmärsimme jo varhaisessa vaiheessa strategian roolin suuntausvoimana ja samoin toiminnassamme kirkastui ihmisten & kulttuurin ratkaiseva merkitys menestyksessä.

  On typeryyttä tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa eri tuloksia.
  – A. Einstein

  Emme ole hakeneet toiminnassamme kultaista keskitietä, sillä tyytyessämme keskitiehen, emme ikinä näe pientareen yli – toisella puolella odottaviin uusiin mahdollisuuksiin. Viime aikoina toimintamme on tiivistynyt yhä vahvemmin ihmiskeskeiseen liiketoimintaan, jossa merkittävänä mausteena toimii digitalisaation hyödyntäminen mm. tekoälyn avulla. Meille ihmiskeskeinen liiketoiminta tarkoittaa henkilöstön, asiakkaiden, omistajien ja kumppanien aktiivista roolia kehittämisen ytimessä.  Digitalisaation koemme myös isona mahdollisuutena, koska emme ikinä ole nähneet vastakkainasettelua teknologia- ja ihmislähtöisien resurssien välillä. Ne ovat parhaimmillaan toisiaan tukevia silloin, kun ihmiskeskeisessä liiketoiminnassa onnistutaan hyödyntämään teknologiaa fiksusti!

  Tällä hetkellä ja jatkossa yhä korostuen meitä ohjaa se, mitä me synnytämme asiakkaissamme. Tuotantolähtöisyys rajoitteineen on jäänyt jo kauaksi taakse ja suuntamme on asiakaskeskeisessä uudistamisessa. Se on vankasti valittu reitti, jonka varrella korostuu innovatiivisten ratkaisujen kehittäminen pystyäksemme tarjoamaan asiakkaillemme aina vain parempaa arvoa!

  Rosoja ja valtteja kiitoradalla

  Vaikka tarinamme askelmerkit ovatkin olleet onnistuneita, mikään kasvu ei tapahdu kivuitta ja jokainen tarina sisältää myös synkät ja myrskyiset yöt.

  Balentor ei ole selvinnyt ilman kasvukipuja: matkan varrella on kohdattu paljon erilaisia kipuiluja ja haastehetkiä, mutta lopulta löytämämme ratkaisumallit ja opit ovat koituneet suureksi voimavaraksi. Työmme on jatkuvaa ongelman ratkaisua, järkkymätöntä omistautumista ja pitkäpinnaista kärsivällisyyttä, jonka tähden olemme onnistuneesti selvinneet kasvukivuista. Toimitusjohtajamme Pekan sanoin:

  Kiitoradan rosoiluista olemme oppineet, että elämä ja liike-elämä on jatkuvaa sinikäyrää ja sen hyväksyminen auttaa toimimaan arjessa. Täydellisyyden ihannoiminen sokeuttaa lamaannuttavasti, kun taas rosoisuuden hyväksyminen vapauttaa toimimaan rohkeasti.

  Nykypäivän toimintaympäristössä valttikorttinamme näyttäytyy se, että meillä on kyky mallintaa tavoiteltujen asiakaskohtaisten tulosten syntymistä. Toisena tärkeänä elementtinä korostamme kumppanuusyhteistyötä, jolla olemme jatkuvasti onnistuneet parantamaan asiakkaidemme suorituskykyä. Vääjäämätön totuus nykypäivän liiketoimintaympäristössähän on se, että asiakkaamme kompleksiset tarpeet vaativat moniosaamista enemmän kuin koskaan ennen. Ainutlaatuiset kumppaniverkostomme ja tiimirakenteemme mahdollistavat balentorilaisen moniosaamisen, jolla varmistamme asemamme kehityksen kärjessä myös tulevaisuudessa.

  Kiitokset kaikille asiakkaillemme ja kumppaneillemme mielenkiintoisesta matkasta ja onnistumisia tuleviin haasteisiin! Olemme vaikuttavin kehityskumppani palveluksessanne. Nyt ja tulevaisuudessa.

  Pekka T. Järvinen
  Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
  0400 483 792
  pekka.jarvinen@balentor.fi

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa asiakkuuksien, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat muutaman kerran vuodessa suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

   Pekka T. Järvinen
   Yritysvalmentaja, toimitusjohtaja
   0400 483 792
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian