image Rivien välistä -livessä #Myyntikirjan kirjoittajat Kert Kenner ja Sani Leino image Selkeyttä asiakastyöhön asiakkuusstrategian avulla!

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Perjantaipuhetta johtamisesta – podcast Jakso 1: Tavoitteet vs. odotukset – vai sittenkin molemmat?

  Kehityskeskustelut ovat varmasti tuttuja monissa yrityksissä. Usein kehityskeskusteluissa puhutaan tavoitteista. Tavoite-sanassa saattaa kuitenkin olla hieman kolkko kaiku. Yksilön näkökulmasta tavoite voi tuntua kaukaiselta, koska linkki arjen ja tavoitteen välillä ei välttämättä toteudu. Mistä tämä johtuu? Miten tavoitteita voitaisiin tuoda lähemmäs arkipäivän tekemistä? Miksi tavoitteita ylipäätään asetetaan?

  Tavoitteista suunta toiminnalle

  Asioihin voi olla vaikea suhtautua niiden vaatimalla vakavuudella ilman erillistä tavoitetta. Mietitään vaikkapa urheilua. Urheilumaailmassa tavoitteellisuus on erittäin tärkeää, jotta kisoissa on mahdollista menestyä. Urheilussa tavoitejohtaminen on yksinkertaisimmillaan sitä, että valmentaja sanoo joukkueen parhaalle maalintekijälle “Tee sinä kolme maalia!” ja maalivahdille ”Älä päästä yhtään maalia!”. Tavoitteet on siten asetettu ja on selvää, että tällä tavalla toimitaan. Mutta todellisuudessa asiat eivät välttämättä mene näin.

  Tavoitteet ovat tärkeitä, koska ne antavat suunnan. Tavoitteet kertovat, mihin olemme menossa ja mitä kohti pyrimme. Mutta tavoitteet eivät yksin riitä, vaan tarvitaan paljon muutakin. Nimittäin odotuksia.

  Mitä odotuksilla tarkoitetaan?

  Odotukset ovat jotakin suurempaa, syvällisempää ja henkilökohtaisempaa kuin pelkät tavoitteet. Jos odotukset ovat yksilölle kirkkaita, voidaan niiden kautta saavuttaa halutut tavoitteet. Mutta jos ajatellaan vain tavoitetta, ei tekeminen välttämättä johda haluttuun lopputulokseen.

  Miksi sitten odotuksista ei puhuta enemmän johtamistyössä tai ylipäätään työelämässä?

  Suvi Tuominiemi
  Yritysvalmentaja
  050 361 6016
  suvi.tuominiemi@balentor.fi

  Jukka Rantala
  Yritysvalmentaja
  050 599 0086
  jukka.rantala@balentor.fi

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa muutoksen vauhdittamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Ota yhteyttä

  Keskustellaanko lisää johtamisen ja esimiestyön kehittämisestä?

   Jukka Rantala
   Yritysvalmentaja
   050 599 0086
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian
   • Tagien mukaan