image Myyntijohtajan 7 valttikorttia – Oletko myyjiesi onnistumisen esteenä? image Projektinjohdon ja markkinoinnin harjoittelu Balentorilla – vapautta, vastuuta ja uusia oppeja

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Meidän on opittava oppimaan

  Työelämä on murroksessa ja lopulta myös me työntekijät muutumme. Mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa? Millaisen muutoksen asiantuntijatyötä tekevät työntekijät käyvät läpi tulevien vuosien aikana?

  Verkko-oppimisen ammattilainen Benjamin Vedrenne-Cloquet jakoi EdTechX tapahtumassa visionsa tulevaisuuteen liittyen. Visio oli todellakin mielenkiintoinen. Vedrenne-Cloquet esitteli ”Homo Edutiuksen” Homo Edutius on työntekijän renessanssi. Yksilö, joka on luova ja omaa erinomaiset yhteistyö-, ongelmanratkaisu- ja empatiataidot sekä on varustettu erinomaisella arviointikyvyllä – ja ennen kaikkea palaa halusta iankaikkiseen oppimiseen.

  Teknologian inhimillistäessä oppimista ja vapauttaessa ihmisten potentiaalia, ainoa tie onnistumiseen on oppia käytännön tekemisellä.

  Tässä teknologian muovaamassa muuttuvassa toimintaympäristössä meidän kaikkien on rakennettava ja syvennettävä vaadittavia taitoja – ja tapojen, joilla tämän täytyy tapahtua, on oltava joustavia, kohtuuhintaisia ja helposti saavutettavissa.

  Tämä muutos ei siinnä kaukana tulevaisuudessa, vaan tapahtuu jo tässä ja nyt. Tietoperustainen talous kasvaa enemmän kuin koskaan aiemmin ja yhtenä syynä tähän on freelancerit. Perinteisen koulutuksen noudattaessa enemmän ”harjoittele ja rukoile” – ajattelutapaa, jossa ihmiset toivovat työnsä kohtaavan saamansa todistuksen kanssa, freelancerit sen sijaan näkevät koulutuksen ja työn enemmän omina osinaan. Ne ovat erillisiä asioita, mutta kulkevat käsi kädessä. Freelancereille koulutus ei takaa varmaa työpaikkaa vaan mahdollistaa kehittymisen ja vapauden valita oma työ.

  Tällä hetkellä freelancer-työntekijöiden määrä kasvaa kolme kertaa nopeammin verrattuna perinteisessä työsuhteessa olevaan työvoimaan. Yhdysvalloissa freelancerit osallistuvat 44% enemmän osaamiseen liittyviin koulutuksiin kuin työsuhteessa oleva työvoima. Lyhyesti sanottuna, nopeasti kasvava freelancer-työvoima kiihdyttää merkittävästi tietoperustaisen talouden kasvua.

  Tämä edellä kuvattu elinikäisen oppimisen vallankumous ei ole pelkästään freelancereiden hippi- ja trendijuttu. Se on tekijä, joka vaikuttaa myös johtajiin. ”Uskon todella, että toimitusjohtajan on muututtava oppimisjohtajaksi tai yrityksekseen, enkä usko toimitusjohtajien viettävän tarpeeksi aikaa pohtiakseen oppimista organisaatioissaan.” Mara Swan ManPower Groupista on todennut.

  Swan ei voisi olla enempää oikeassa. Jatkuva oppiminen on asia, mikä jokaisen yrityksen tulisi ottaa vakavasti. Yritykset, jotka tajuavat oppimisen olevan uusinta teknologiaa ja alkavat luoda nykypäivän kysynnän edellyttämien taitojen koulutusalustoja, menestyvät todennäköisemmin tulevaisuudessa.

  Saavuttaakseen kilpailuetua, yrityksien on tuettava elinikäistä oppimista, verkottunutta koulutusta sekä joustavaa ja kokemusperäistä oppimista. Oletteko sinä ja organisaatiosi valmiita tähän muutokseen?

  Mahatma Gandhi totesi aikanaan osuvasti: Elä niin kuin kuolisit huomenna. Opi niin kuin eläisit ikuisesti.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa asiakkuuksien, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat muutaman kerran vuodessa suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

   Balentor
   Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian