image Myynti kuolee image Esimies ei motivoi

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Tyhjällä päällä töihin kesän jälkeen? Tuuleta myös johtamismallisi!

  Päätin kesälomani maanantaina aikaisella puhelinpalaverilla. Lomani on ollut siinä mielessä erittäin onnistunut, että pääsin irtautumaan töistä täysin ja nyt päässä tuntuu taas olevan tilaa uusille ajatuksille ja ideoille. Syksy on monelle meistä uuden elämän alku – leppoisan lomailun jälkeen suunnitellaan innokaasti uutta alkua arkirutiineineen ja halutaan haastaa itseään toimimaan toisin.

  Esimiestyötä ja johtamista kehittäessäni törmään jatkuvasti erilaisiin organisaatioihin, rakenteisiin ja systeemeihin. Tilanteet ja tekijät ovat erilaisia, mutta ongelmat usein hyvin samankaltaisia. Johtamisessa ja esimiestyössä ollaan pitkään keskitytty siihen, mitä esimiestyöllä pystytään synnyttämään. Halutaan synnyttää itseohjautuvia, tuloksekkaita, idearikkaita ja omistautuneita ihmisiä valmentavan johtamisen keinoin. Miksi haluttuja tuloksia ei sitten saavuteta?

  Tällainen ajattelu lähestyy johtamista hiukan nurinkurisesta suunnasta. Jos haluamme saada ihmiset ottamaan vastuuta, johtamaan itseään ja olemaan ketteriä ja innovatiivisia, pitäisi lähtökohtana olla heidän toimintansa ja tekemisensä oikeanlainen mahdollistaminen. Johtamista ja esimiestyötä tulisi tällöin ajatella täysin toisella tavalla: lähteä siitä, millä tavalla haluamme ihmistemme toimivan ja löytää tämän toiminnan ympärille oikeanlaiset systeemit, rakenteet sekä johtamistavat. Vaatii toki rohkeutta muuttaa koko ajatusmalli, mutta toisaalta, jos vaihtoehtona on vain heikkoja tuloksia, pitäisi valinnan olla suhteellisen helppoa.

  Johtamismallien muutos

  Perinteinen ajatusmalli lähtee liikkeelle esimiestyöstä ja johtamisesta. Tarkoituksenmukaisempaa on asettaa ihmisten toiminta keskiöön ja löytää tämän ympärille tarvittavat rakenteet sekä johtamismallit.

  Valmentava johtamiskulttuuri luottaa usein liikaa siihen, että muuttamalla johtamistyyliämme saamme ihmiset muuttamaan käyttäytymistään. Moni organisaatio ei kuitenkaan ole saanut tällä muutoksella haluttuja tuloksia aikaan. Jos rakenteet, päätöksenteko ja systeemit eivät muutu samanaikaisesti, ei muutosta todella tapahdu.

  Syksy on hyvää aikaa uusille aluille – haasta siis rohkeasti nykyiset toimintamallinne ja uskalla viedä muutos rakenteiden ja systeemin tasolle, pelkkä johtamistyylin viilaus kun ei varmista pysyvää muutosta.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Haluaisitko saada tuoreinta tietoa asiakkuuksien, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisestä suoraan sähköpostiisi?

  Liity avainhenkilöiden joukkoon, joille kokoamme ja toimitamme parhaat palat muutaman kerran vuodessa suoraan omaan sähköpostiin.
  Halutessasi voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

  Tiina Luoto-Mäenpää
  Yritysvalmentaja
  050 546 7575
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan