image Monipuolista, mielenkiintoista, mukaansatempaavaa – tätä on harjoittelu Balentorilla! image Mistä elementeistä koostuu vahva ja asiakasta puhutteleva arvolupaus?

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Miten valita oikea myyntikanavakumppani kansainvälisellä kentällä?

  Kansainvälisen liiketoiminnan käynnistäminen tai laajentaminen vaatii huolellista suunnittelua ja strategista myyntikanavakumppanin valintaa. Myyntikanavakumppani voi olla hyvinkin isossa avainasemassa saavuttamaan yrityksesi tavoitteet uusilla markkinoilla. Kysymykseksi muodostuukin, miten valita oikea myyntikanavakumppani niin, että valinta menee kerralla nappiin?

  Selkeytä yrityksesi tavoitteet

  Ennen kuin aloitat sopivan myyntikanavakumppanin etsinnän, on tärkeää kirkastaa yrityksesi tavoitteet uudella markkinalla. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Mikä on päämääräsi tällä markkinalla?
  • Onko sinulla erityistarpeita, kuten esim. tehokkaampi markkinointi tai logistiikka?

  Selkeiden tavoitteiden asettaminen auttaa sinua löytämään myyntikanavakumppanin, joka vastaa juuri yrityksenne tarpeisiin.

  Määritä mitä kumppanuudelta halutaan

  Kun tiedät, mitä tavoittelet markkinoilla, tarkastele potentiaalisten kumppanien kykyjä vastata näihin tarpeisiin. Arvioi ainakin seuraavat seikat:

  • Markkinointiosaaminen: Onko kumppanilla vahva kokemus markkinoinnista ja mainonnasta kyseisellä alueella?
  • Jakeluverkosto: Kuinka hyvin myyntikanavakumppani pystyy toimittamaan tuotteitasi asiakkaille? Onko heillä vankka jakeluverkosto ja logistiset resurssit.
  • Asiakkaiden tavoitettavuus: Mitä asiakkuuksia kumppanisi tulee tavoitella ja kuinka hyvin kumppani tavoittaa kohderyhmää?

  Luo ideaalin myyntikanavakumppanin profiili

  Kun tiedät, mitä etsit, hahmota ideaali myyntikanavakumppani. Tässä muutamia keskeisiä ominaisuuksia:

  • Paikallinen tuntemus: Kumppanin tulisi tuntea markkina-alueesi erityispiirteet ja ymmärtää paikallisia kuluttajia paremmin kuin kukaan muu.
  • Joustavuus: Liiketoimintaympäristö voi muuttua nopeasti. Valitse myyntikanavakumppani, joka on joustava ja sopeutumiskykyinen muutoksiin.
  • Luotettavuus ja sitoutuminen: Etsi kumppani, joka on luotettava ja pitää lupauksensa. Tämä on avainasemassa pitkäaikaisessa yhteistyössä.

  Ideaalin myyntikanavakumppanin määritteleminen helpottaa yhteistyövaihtoehtojen puntaroimista ja oikean myyntikanavakumppanin valintaa. Lataa ilmainen oppaamme tästä, jossa on pohja ideaalin kumppanin määrittelemiselle sekä vinkkejä myyntikanavakumppanin valintaan.

  Lopuksi

  Kun etsit myyntikanavakumppania kansainvälisellä kentällä, ihan ensimmäinen askel on selventää yrityksenne tavoitteet. Tämän jälkeen vertaile potentiaalisia kumppaneita niiden kykyjen ja ominaisuuksien perusteella. Lopulta valitse myyntikanavakumppani, joka parhaiten vastaa yrityksenne tarpeita ja joka jakaa visionne yhteistyön suunnasta ja kasvusta.

  Kansainvälisen liiketoiminnan laajentaminen voi olla haastavaa, mutta oikean myyntikanavakumppanin avulla voit avata uusia mahdollisuuksia ja vahvistaa asemaasi uusilla markkina-alueilla.

  Ole meihin yhteydessä ja keskustellaan, miten teidän yrityksen kansainvälistä toimintaa voidaan lähteä kehittämään oikeaan suuntaan.

  Tuija Hietanen
  Yritysvalmentaja
  tuija.hietanen@balentor.fi
  050 413 1120

   Tuija Hietanen
   Yritysvalmentaja
   050 413 1120
   Kirjoitukseen liittyvät
   • Kaikki
   • Kirjoittajan
   • Kategorian