Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

  • Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen

Etusivu  »  Palvelumme  »  Strategia ja liiketoiminta  »  Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen

Strategia ja liiketoiminta

Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen

Onko yrityksesi johtoryhmä joukkue vai ryhmä yksilöurheilijoita? Mihin johtoryhmän aika kuluu? Toimivatko johtoryhmän päätöksenteko ja toimeenpano? Millä tavalla johtoryhmä pelaa yhteen ja tukee toisiaan? Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen auttaa organisaatioita laittamaan uuden vaihteen silmään ja virittämään johtoryhmätyöskentelystä organisaation dynaamisen moottorin.

Johtoryhmän tehtävänä on organisaation strategian toimeenpano sekä toimeenpanon seuraaminen ja tulevaisuuden suunnittelu sekä ennakointi. Tehokas johtoryhmätyöskentely vaatiikin kykyä hahmottaa ja hallita kokonaisuuksia, tehdä päätöksiä ja tarvittaessa reagoida muutoksiin – muuttuvassa toimintaympäristössä peräpeiliin ei voi tuijottaa liian pitkään, vaan päätöksiä tulee tehdä usein nopeastikin.

Johtoryhmätyön kehittämisen hyödyt näkyvät organisaatiossa monella tasolla

Johtoryhmää ja johtoryhmätyöskentelyä voi ja kannattaa kehittää. Organisaation johto huomaa johtoryhmätyöskentelyn kehittymisen yleensä silloin, kun organisaation suunta selkiytyy ja ihmisten tarmo sekä tekeminen alkavat kohdistua yhä paremmin strategian suuntaan, mikä johtaa parempiin tuloksiin. Johtoryhmä itse huomaa muutoksen usein siitä, että organisaation tilannekuva ja ymmärrys kokonaisuudesta paranee, johtoryhmän viestintä ulospäin on yhdenmukaisempaa, päätöksenteko ja asioiden toimeenpano on tehokkaampaa ja johtoryhmän keskinäinen yhteistyö sekä kommunikaatio paranevat.

Johtoryhmätyön kehittäminen on tärkeää kaikille organisaatioille, mutta erityisen hyödyllistä se on silloin, kun johtoryhmän koostumus on muuttunut, organisaation toimintaympäristö on murroksessa, tai tarvitaan vauhtia organisaation sisäiseen tai ulkoiseen muutokseen. Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen yhdessä kumppanin kanssa on erinomainen ratkaisu myös aloittelevalle johtoryhmälle.

Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen tukee myös yksilön johtajuutta

Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen terävöittää organisaation suuntaa ja fokusta, parantaa organisaation kokonaisuuden johtamista sekä asioiden toimeenpanoa ja antaa vauhtia organisaation sisäiseen muutokseen. Johtoryhmätyön kehittäminen auttaa myös yksittäistä johtoryhmän jäsentä näkemään oman organisaationsa strategisemmin ja kokonaisvaltaisemmin ja siten kehittämään omaa johtajuuttaan. Samalla kun johtoryhmätyöskentely kehittyy, myös yksittäinen johtoryhmän jäsen kasvaa oman vastuualueensa johtajuudessa.

Balentorilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus organisaatioiden kehittämisestä. Sadat kehittämishankkeet ovat auttaneet ymmärtämään, miten kriittinen toimivan johtoryhmän rooli on menestyksessä ja muutoksessa. Osaamme yhdistää organisaatiosi tilanteen ja kehittämistarpeet tolkulliseksi kokonaisuudeksi, jonka avulla organisaatiosi suunta terävöityy, suorituskyky paranee ja ihmisten sekä toimintojen välinen yhteistyö kehittyy.

Ota yhteyttä, niin viritetään teidänkin johtoryhmätyöskentelystänne organisaationne dynaaminen moottori.

Ota yhteyttä

Ossi Vanhamäki
Yritysvalmentaja
041 466 6046
ossi.vanhamaki@balentor.fi


Strategian ja liiketoiminnan referenssejä

Olemme toimineet yli 20 vuoden ajan lukuisten yritysten kehityskumppanina.