Vältä vesijuoksua – johda tolkulla Oivalluttava henkilöstökysely johtamisen työkaluna

Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

Dulce et decorum est pro patria mori

Lumihangessa taapertaminen lumimyräkkää vasten kuvaa turhan usein aamuista tunnetta, kun möykky rinnassa vaivaudutaan työpaikalle. Miksi työnteko ei innosta, miksi työ ei tuota iloa, vaan tuntuu välttämättömältä pahalta?

Ei saa jäädä tuleen makaamaan, vaan kannattaa tehdä jotain. Uskalla kohdata peilistä katsovat kasvot ja kysy miksi minusta tuntuu tältä. Mitä minun pitäisi tehdä, jotta saisin ammatillisen hallinnan tunteen ja ammatillisen kehittymisen tavoitteet ja päämäärät kirkastumaan? Työn pitäisi oikeasti olla innostavaa ja tyydyttävää – oikeasti. Parasta on myös se, että se voi olla sitä.

Etsi oma polkusi ja jätä hangessa kahlaaminen. Oman polun löytäminen mahdollistuu oman itsensä tuntemisen kautta. Kysy itseltäsi: Missä olen hyvä, mitä minun pitäisi itsessäni kehittää, mitkä ovat minun ammatilliset tavoitteeni ja tärkeintä – miten voin nämä tavoitteet saavuttaa? Tämän uteliaisuuden herättäminen herättää tahtotilan oman polun löytämiselle ja mielen kirkastamiselle.

Lumihangessa kahlaaminen oli aikanaan pakollista isänmaan säilyttämisen vuoksi, mutta älä ota uhrautuvaa asennetta omassa työelämässäsi – asioihin voi vaikuttaa!

Verneri Wirenius

  Verneri Wirenius
  Yritysvalmentaja
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian