Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?


  Innovaatioseteli

  Palvelut pk-yrityksille

  Innovaatioseteli

  Onko teillä uusi idea tai innovaatio? Olisiko sillä potentiaalia kansainväliseen kasvuun, mutta kaipaisitte tukea pyörän vauhtiin saamiseksi? Innovaatiosetelin rahoituskäytännön uudistamisen myötä yrittäjillä on yhä laajemmat mahdollisuudet hakea juuri omia tarpeitaan vastaavan asiantuntijapalvelun tukea.

  Haetaanko innovaatioseteliä yhdessä?

  Mikä on innovaatioseteli ja milloin sitä kannattaa hakea?

  Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoama rahoitus pk- ja start up -yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka edistämiseksi yritys kaipaa ulkopuolista osaamista. Yritys voi hankkia innovaatiosetelillä tarvittavia asiantuntijapalveluita, jotka edesauttavat yrityksen innovaatiotoimintaa. Setelin voi saada vain kerran.

  Innovaatioseteliä kannattaa hakea, kun yrityksellänne on uudenlainen tuote- tai palveluidea tai innovaatio, joka halutaan suunnata kansainvälisille markkinoille. Haluatte ehkä selvittää tuotteenne tai palvelunne kehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai kilpailukykyä ja tarvitsette ulkopuolisen näkemystä, tietoa tai osaamista. Usein esimerkiksi patentit, mallisuojat ja tavaramerkit aiheuttavat selvityksiä ja erilaisia hakuprosesseja tai ehkä haluatte hyödyntää tieteellisten tutkimusten tuloksia liiketoimintanne kehittämisessä. Moni huomaa myös haasteita esimerkiksi tuote-, palvelu- tai muotoilustrategian parissa, joissa autamme mielellämme.

  Innovaatiosetelin arvo on nyt 6 000 euroa.

  Innovaatioseteli-rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 6 000 euroa ja 100 % ostettujen palvelujen arvonlisäverottomasta määrästä.  Tämä tilaisuus kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

  Yritys voi valita tarpeitaan parhaiten vastaavan palveluntarjoajan ja avustus maksetaan suoraan rahoituksen saajalle sen jälkeen, kun tämä on hyväksynyt valitsemansa palveluntuottajan toimittaman työn ja maksanut tämän palkkion.

  Innovaatioseteli kuuluu de minimis -tukeen, jota yritys voi saada enintään 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana. Tarkistathan siis de minimis -tukenne määrän ennen hakemista tai olethan yhteydessä, niin katsotaan tilannetta yhdessä.

  Kuka on oikeutettu innovaatioseteliin?

  Yrityksesi on kehittämässä uutta tuote- tai palveluideaa, ei jatkokehittämässä jo olemassa olevaa tuotetta
  Yrityksesi Suomen Asiakastiedon Rating Alfa on vähintään A
  Yrityksesi on yhtiömuotoinen pk-yritys

  (ei toiminimi, suuri yritys, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys)

  Päätoiminen yrittäjä tai yrityksessä kokoaikainen työntekijä 3kk

  Olet ollut päätoiminen yrittäjä vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista – tai yrityksessäsi on vähintään yksi kokoaikainen työntekijä, jonka työsuhde on ollut voimassa vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista