image Vuoden 2017 luetuimmat blogimme image Myynnin itseohjautuvuus – liian hyvää ollakseen totta?

Ota yhteyttä

  Miten voimme olla avuksi?

  Johtamisen käänteinen innovaatio – Vincit ja Balentor yhteistyöhön LaaS –verkkopalvelun tarjoajina

  Vincit Mikko Kuitunen

  Itseohjautuvuudesta ja hajautetusta johtajuudesta puhutaan paljon, mutta mikä onkaan niiden tarkoitus ja kuinka niillä haettavat tavoitteet saavutetaan? Parhaiden työkalujen lisäksi tarvitaan myös johtamiskäytäntöjen uudistumista.

  Balentor ja Vincit ovat päättäneet yhdistää osaamisensa johtamisen mullistamiseksi. Vincitin kehittämänä innovaatio LaaS –verkkopalvelu on suunniteltu johdon ja HR:n avuksi, jotta työntekijöiden tukemisessa voidaan aidosti keskittyä siihen, mitä tarvitaan. Työkalu helpottaa työntekijöiden todellisiin tarpeisiin vastaamista, mahdollistaa säästöjä resursseissa sekä ennen kaikkea tukee työntekijöiden itseohjautuvaa tavoitteiden ja tulosten saavuttamista.

  – Järjestelmää on testattu julkisen puolen toimijoista teollisuusalaan ja asiantuntijaorganisaatioihin. Olemme tekemässä isoa muutosta johtamiseen, hyvinvointiin ja työelämään, ja räätälöityjä ratkaisuja voidaan tarjota hyvinkin erilaisille organisaatioille, kertoo Vincitin perustaja ja ohjelmistokehityksestä vastaava Mikko Kuitunen.

  Kuten missä tahansa muutoksessa, uuden toimintamallin ja työkalun tarjoama lisäarvo on kuitenkin luotava organisaation omassa arjessa.

  Balentor haluaa olla mukana varmistamassa, että LaaS –verkkopalvelun käyttöönotto sujuu menestyksekkäästi ja että sen tarjoamat hyödyt saadaan sovellettua organisaation omaan toimintaan.

  – Jotta työkalusta saadaan paras mahdollinen hyöty irti, käyttöönotto vaatii usein osaavaa tahoa, joka auttaa itse muutoksessa. Balentor on vaikuttava toimija muutosten viemisessä osaksi luonnollista arkea, ja juuri siksi halusimme kumppanoitua Balentorin kanssa, Kuitunen kertoo.

  Johdettu itseohjautuvuus tuloskasvun mahdollistajana

  LaaS –verkkopalvelun avulla työntekijöiden tarpeet tavoitteiden ja tulosten saavuttamiseksi tulevat läpinäkyvämmin ilmi ja niihin vastaaminen helpottuu. Vastuu itsensä ja oman työn kehittämisestä siirtyy vahvemmin työntekijöille itselleen, ja samalla johdon ja HR:n aika kohdistuu oikeisiin asioihin.

  – LaaS on erinomainen työkalu, jonka avulla voidaan mahdollistaa ja hyödyntää työntekijöiden itseohjautuvuutta. Meidän roolimme on tukea työkalun räätälöintiä, sujuvaa käyttöönottoa sekä ennen kaikkea sen tehokasta hyödyntämistä suorituskyvyn ja tuloksellisuuden kehittämisessä, kertoo Balentorin Pekka Järvinen.

  Uudenlaisen johtamismallin ja työkalun soveltaminen muotoillaan aina organisaation omien tavoitteiden ja valmiuden mukaan. Oikein kohdennetut suunnittelu- ja kehitystyö mahdollistavat henkilöstön onnistuneen vastuuttamisen.

  – Balentorin missiona on auttaa ihmisiä ja organisaatioita saavuttamaan oma potentiaalinsa. Hyvien työkalujen rinnalla muutosta tukeva johtaminen ja kehitystyö ovat avainasemassa, jotta verkkopalvelu ja uudistus koetaan aidosti hyödyllisiksi ja organisaation strategisia tavoitteita palveleviksi, Järvinen painottaa.

  LaaS –verkkopalvelulta odotetaan suurta kasvua tulevina vuosina. Palvelun hyödyt ovat todentuneet jo useissa pilottihankkeissa, mutta kokonaislaajuudeltaan palvelun hyödyt tulevat Kuitusen mukaan ilmenevään vielä vuosien päästä.

  – Olemme mielenkiintoisessa käännekohdassa, ja odotukset LaaSin ilosanoman leviämisen suhteen ovat korkealla. LaaS soveltuu hyvin myös perinteisemmille aloille ja organisaatioille. Tärkeintä on, että kehitystavoitteiden keskiössä ovat ihmiset ja usko siihen, että ihmiset haluavat ja voivat kehittyä, Kuitunen alleviivaa.

  Balentor
  Me olemme kumppanisi muutoksessa ja kehityksessä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan päämääränsä toteuttamalla laajoja kehitysohjelmia, räätälöityjä täsmävalmennuksia sekä tutkimuksia ja arviointeja. Toimimme erityisesti johtamisen, asiakaskokemuksen, myynnin sekä työyhteisön kehittämisen alueilla.
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian
  • Tagien mukaan