Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

Pelillistäminen

Pelillistäminen

Liiketoiminnan kehittäminen pelillistämisellä

Ihmisten sosiaalinen vuorovaikutus on alun perin syntynyt pitkälti pelien kautta.
Muinaiset viikingit levittivät valloitusmatkoillaan shakin esiastetta, tafl –peliä. Yksi kaikkein tunnetuimmista peleistä on muinaisen Egyptin Lydian –kuninkaan valtakunta. Valtakuntaa kohtasi suuri nälänhätä ja säännöstelläkseen ruokaa, valtakunnassa pelattiin joka toinen päivä ja joka toinen päivä sai syödä. 18 vuoden pelaamisen jälkeen valtakunnassa oli kuninkaan näkökannasta mestarillista strategista kykyä ja yhteistyötaitoja, jolloin valtakunnasta lähdettiin valloittamaan uusia maita ruuan saannin varmistamiseksi. Nämä mestarilliset Lydialaiset perustivat mm. Rooman valtakunnan.

Pelikehittäjä, Jane McGonigal, on tutkinut pelaamista. Tällä hetkellä maailmassa pelataan noin 3 miljardia tuntia pelejä viikossa. Jos haluaisimme ratkaista maailman suurimpia ongelmia esim. nälänhätää ja ilmastonmuutosta, meidän tulisi maailmassa hänen mukaansa pelata 21 miljardia tuntia viikossa. *
* https://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world

Pelin synnyttämät kyvykkyydet ja taidot ovat hänen mukaansa avain radikaalien ratkaisujen löytämiseen.

Pelaamisessa on neljä luontaista ulottuvuutta:

Tutkimusten mukaan x –sukupolvi on pelannut enemmän kuin lukenut kirjoja. Tästä syystä yhä useammassa organisaatiossa pelillistämisen ratkaisuihin tulisi suhtautua vakavammin. Mikäli ajatuksenanne on, ettei teidän kulttuuriinne sovellu pelillistäminen ja pelaamisen mekanismit, suosittelen tarkastelemaan omia uskomuksia. Pelaaminen mullistaa oppimisen.

Pelaaminen on kuitenkin vain yksi metodi oppimisen ja oivaltamisen saralla. Jo pitkään on tunnistettu, että oppimisesta 10% tapahtuu lukemalla, 20% valmentamalla ja 70% tekemällä. Siitä syystä kaikkiin valmennuksellisiin hetkiin kannattaa ujuttaa kokeilevia harjoituselementtejä. Laittaa osallistujat simuloimaan oikeita tilanteista ja kokeilemaan uusia lähestymistapoja. Peli viitekehyksenä auttaa näiden hetkien synnyttämisessä.

Balentor tarjoaa pelillistämisen ratkaisuja…

  • Työyhteisöprofiilien mielekkäämpään ja laadukkaampaan purkamiseen
  • Johtamistaitojen kehittämiseen
  • Myynnin valmentamiseen sekä
  • Muutoskyvykkyyden ja –valmiuden nostamiseen.
  • Tarjoamamme sisältää sekä fyysisiä ja digitaalisia ratkaisuja aina asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan räätälöitynä.

Kehitystarve selvillä, mutta kumppani puuttuu?

Yhteyshenkilö

Heli Saarelainen
Yritysvalmentaja
050 376 1139
heli.saarelainen@balentor.fi

Muutosjohtamisen kahdeksan haastetta

Kuinka varaudut muutosjohtamisessa eteen tuleviin haasteisiin?
Tunnista kulmakivet ja luo ratkaisumallit!

Asiakkaitamme

Olemme toimineet yli 20 vuoden ajan lukuisten yritysten kehityskumppanina.