Esimies – Vetäydy oikein Esimies – siedätkö ryhmäpainetta?

Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

Ei lisätä sitä mikä ei toimi!

Lista liike-elämässä käytettävistä hokemista on pitkä. Ahkeruus kovankin onnen voittaa. Vain antamalla enemmän kuin kaikkesi voit saavuttaa tavoitteesi. Ei saa koskaan luovuttaa. Lisää on enemmän. Ja niin edelleen.

Mistä näitä oikein tulee? Milloin masokistisesta kivun siedosta ja holtittomasta kyvystä hakata päätä seinään on tullut ihailtua? Miksi puskeminen on ajattelua arvostetumpaa?

Yksi selitys on halumme nähdä ja tunnistaa tekemisemme suoritteina. Asettaa yrittäminen kehittämisen edelle. Suoritteita kun voi mitallistaa ja mitata. Se on helppoa ja käytännöllistä johtamisen näkökulmasta. Jos tavoitteet eivät täyty, kätevintä on lisätä niihin tähtääviä ponnisteluja. Tämä näkyy vaikkapa myynnissä. Jos myynti ei toimi, yleisin ratkaisu on lisätä sitä. Siis huonosti toimivia myyntisuoritteita. Ei kuulosta kovin fiksulta. Eikä asiakaskeskeiseltä.

Sama huonosti tuottavan tekemisen lisäämisen pakkomielle näkyy paljossa muussakin. Milloin viimeksi vaikkapa ahdistavien kehityskeskusteluiden, tuloksettomien palavereiden tai usein parjatun sisäisen viestinnän problematiikkaa on ratkaistu niitä lisäämällä?

Lisäämisen sijaan tarvitaan uudistavaa pohdintaa. Ajattelemista ennen tekemistä. Tätä voi myös kutsua tehokkuudeksi. Tarvitaan aikaa asettua oman toimintansa tarkkailijaksi. Rohkeutta aika ajoin siirtyä airoista peräsimeen. Todennäköisesti se tarkoittaa vahvaa ja vakavaa arkistrategista kyseenalaistamista ja luovuutta – uutteraa tekemistä unohtamatta.

Jukka Rantala

  Jukka Rantala
  Jukka Rantala
  Yritysvalmentaja
  050 599 0086
  Kirjoitukseen liittyvät
  • Kaikki
  • Kirjoittajan
  • Kategorian